Avalehele
20 Rootsi ja Eesti noort juhti tulid kokku, et üksteiselt õppida ja oma juhtimisoskusi arendada

20 Rootsi ja Eesti noort juhti tulid kokku, et üksteiselt õppida ja oma juhtimisoskusi arendada

Tugevdamaks regionaalset koostööd ning edendamaks noorte juhtide kogemuste jagamist Eestis ja Rootsis, toetavad Swedbank ja SEB ühiselt uut, tänavu käivitatud juhtide arenguprogrammi.

Young Leaders programmi eesmärk on noorte juhtide oskuste arendamine, aga ka uute suhete loomine Läänemere erinevatel kallastel. Osalejad valitakse erinevatest sektoritest ning nende hulgas on äri, poliitika, kultuuri ja akadeemilise ringkonna esindajaid. Tänavune programm koosnes kahest sessioonist – mais Tallinnas toimunud kevadseminarist ja oktoobris Stockholmis toimunud sügisseminarist.

Eestist pärit programmi osalise, Milttoni linnaasjade vanemnõuniku Pärtel-Peeter Pere sõnul andis programmis osalemine talle ülevaate sellest, kuhu on kliimatehnoloogia tänaseks jõudnud, ning ta näeb häid koostöövõimalusi Eesti ja Skandinaavia riikide vahel. „Eesti ükssarvikuid tootval fintech skenel on ettevõtted, mis on krüptovaluutaga teinud metsade ja elurikkuse säilitamise majanduslikult kasulikuks. Rootsis toodetakse rohelist terast ning katsetatakse elektrireisilennukeid. Kui Eesti ja Rootsi oma kliimatehnoloogia jõud  ühendavad, saab inimkond kliimakatastroofile paremini vastu minna,“ selgitas Pere.  

Programmi vältel on osalejad Rootsist ja Eestist kohtunud erinevate esinejatega, sh Kersti Kaljulaid, Rain Laane, Katre Kõvask ja teised kõrgelt hinnatud ärijuhid, juhtimiseksperdid, teadlased, poliitikud ja diplomaadid mõlemast riigist.

Young Leaders ja Kersti Kaljulaid, mai 2022

“Oleme oma neljal koduturul – Eestis, Lätis, Leedus ja Rootsis – pühendunud ühiskonnale positiivse mõju avaldamisele, mistõttu on Swedbanki jaoks igati loogiline panustada ka järgmise põlvkonna juhtide arengusse,“ ütles Swedbanki Balti panganduse juht Jon Lidefelt.

 „SEB eesmärk on vastutustundliku nõu ja kapitaliga paremat tulevikku kujundada. Seda nii praegusi kui ka järeltulevaid põlvkondi silmas pidades. Toetades Baltikumi ja Rootsi noorte arengut ja suhete loomist, tegutseme oma eesmärgi kohaselt ja aitame luua helgema tulevikuga ühiskondi,“ kommenteeris SEB Balti divisjoni juht Niina Aikas.

Programmi korraldab Rootsi-Eesti Koostööfond.„Tihedam koostöö Rootsi ja meie naabrite vahel Eestis, Lätis ja Leedus on võimalus, mis toob kasu kõigile osapooltele,“ lisas Pär Nuder, fondi esimees.

Järgmise sammuna on Rootsi-Eesti Koostööfond koostöös Swedbanki ja SEB-ga alustanud ettevalmistusi järgmiseks Young Leaders programmiks, mis toimub 2023. aastal ning kuhu oodatakse kandideerima ettevõtluse, poliitika, kultuuri ja akadeemiliste ringkondade esindajaid vanuses 25–35 aastat. Kandideeri juhtide programmi. Young Leaders programmi 2023. aasta taotlusvoor on avatud 2022. aasta 1. detsembrist kuni 2023. aasta 31. jaanuarini.

Lisainfot juhtide programmi kohta leiad siit https://sweestfund.org/youngleaders; https://sweestfund.org/news