Avalehele
4 põhjust, miks osaleda jaanuaris ärifestivalil sTARTUp Day 2019

4 põhjust, miks osaleda jaanuaris ärifestivalil sTARTUp Day 2019

23.­–25. jaanuaril on Tartus koos Eesti kõrgeim kontsentratsioon maailma muutvaid ideid ning inspireerivaid esinejaid, sest toimub juba kolmas sTARTUp Day. Tegemist on Baltikumi võimsaima ärifestivaliga, mis toob ülikoolilinna üle 4000 ettevõtlus- ja innovatsioonihuvilise üle kogu maailma.

Kui vajad siiski veel veenmist, miks festivalil osaleda, leiad altpoolt neli põhjust, mis teevad sTARTUp Dayst siinse piirkonna ägedaima ärifestivali.

1. Enneolematu festivalimelu

Unusta kuivade küpsistega kohvipausid ja ühekülge programm. Eesti innovatiivseima konverentsi tiitliga pärjatud festival eristub sarnastest üritustest nii atmosfääri kui ka programmi poolest. Tartu Ülikooli Spordihoone muudetakse kaheks päevaks tõeliseks start-up-mekaks: kahel suurel laval kõneleb üle 100 maailmatasemel esineja, demoalal tutvustavad end innovatiivsed ja maailma muutvad ettevõtted ning Pitching laval võtavad mõõtu erinevad äriideed.

Lisaks sellele leidub festivalialal mitu põnevat soppi, näiteks saab festivalikülastaja Swedbanki Oaasi džungliroheluses korraks aja maha võtta, et uued ideed oma peas ritta seada. Kel on vaja aga tähtsaid asju korda ajada, saab end sisse seada spetsiaalselt töötegemiseks mõeldud Working Lounge’is.

2. Hulgaliselt inspiratsiooni ja uusi teadmisi

Festivali peateema on „From Zero to Hero“ just sellepärast, et jagada väheste vahenditega alustanud ettevõtjate edulugusid ja õppetunde, inspireerimaks festivalikülastajaid suurtele tegudele. Jagamisele lähevad ka läbikukkumised, sest tihtipeale on ainult edu halb õpetaja.

Hariv-inspireeriv lavaprogramm saab olema mitmekülgne ja üllatusi täis. Võimalik on kuulata arutelusid turunduse, psühholoogia, bio- ja toidutehnoloogia, kosmosetehnoloogia, targa linna, teaduspõhise äri, investeerimise ja raha kaasamise teemadel. Kahe päeva jooksul astub lavale üle 100 esineja: teiste seas Rootsi esimene ja ainus astronaut Christer Fuglesang, Google Play tippu viinud turundusjuht Patrick Mork, Tinderi endine kommunikatsioonijuht Hermione Way ning mängutööstuse legendid Peter Vesterbacka (Angry Birds) ja David Helgason (Unity). Loomulikult saab näha ja kuulda ka Eesti edukaimate idufirmade asutajaid: Oliver Leisalu (Taxify), Kristel Kruustüki (Testlio), Kaarel Kotkast (Veriff), Alari Aho (Toggl) ning mitmeid teisi.

Lisaks toimub festivalialal hulgaliselt kasulikke seminare, kus arendatakse väikestes gruppides praktilisi oskusi.

3. Innovaatilised tehnoloogiad ja uued ideed

Festivaliala keskmes on demoala, kus tutvustavad oma tooteid ja teenuseid nii suuremad ettevõtted kui ka alustavad idufirmad. Külastajate jaoks on see hea võimalus end uute valdkondade ja lahendustega kurssi viia. Niisamuti saab inspiratsiooni ja värskeid ideid ammutada idufirmade pitching-võistluseid jälgides. Spetsiaalselt selleks üles seatud Pitching laval esitlevad idufirmad terve päeva jooksul oma äriideid ning võtavad omavahel mõõtu. Festivali üks tipphetki saab olema Eesti parima varajase faasi idufirma väljakuulutamine koostöös Eesti Äriinglite Assotsiatsiooniga EstBAN.

4. Peod, networking üritused ja matchmaking

Maailma muutvad ideed saavad alguse inimestest. Nii toomegi kokku üle nelja tuhande inimese erinevatest valdkondadest, kelle hulka kuuluvad nii idufirmade kui ka traditsiooniliste ettevõtete esindajad, investorid, teadlased ning teised ettevõtlus- ja innovatsioonihuvilised.

Usume, et edasiminek sünnib alati tänu koostööle, mistõttu oleme pööranud erilist tähelepanu õigete inimeste kokkuviimisele. Kõik festivalikülastajad saavad ligipääsu spetsiaalsele matchmaking rakendusele, mille abil saab leida hõlpsasti huvipakkuvaid kontakte ning nendega kohtumise kokku leppida. Samuti toimuvad festivaliga seoses erinevad peod ning networking üritused, et päeval sõlmitud tutvusi vabamas atmosfääris edasi arendada.

Festivali alguseni on jäänud vaid loetud nädalad. Seega on just praegu õige aeg, et soetada piletid ning planeerida reis ülikoolilinna. Kuna Swedbank on sTARTUp Day 2019 kuldsponsor, ootame Sind jaanuaris osa saama aasta kõige ägedamast ärifestivalist. Kohtumiseni Emajõe kallastel!

Vaata lisaks: www.startupday.ee