Avalehele
Tulevased start-up valdkonna tegijad said teadmisi ja indu noorte ettevõtjate suvekoolist

Tulevased start-up valdkonna tegijad said teadmisi ja indu noorte ettevõtjate suvekoolist

Swedbank toetab juba teist aastat Startup Wise Guys’i korraldatavat noorte ettevõtjate suvekooli Young Entrepreneurs, mis on rahvusvaheline ettevõtlusprogramm 18-24 aastastele noortele. 350 üliõpilast, 45 erinevast riigist, kohtuvad programmi I faasi jooksul veebipõhiselt ja tutvuvad ettevõtlusmaailma alustega. Igal nädalal avastavad nad uusi ülesandeid, mis on võetud PERFORM raamistikust, mille on välja töötanud Startup Wise Guys tegevjuht Cristobal Alonso ja tema kaasautor Stoyan Yankov oma raamatus: “PERFORM: The Unsexy Truth of (Startup) Success.“

Programmi teine osa toimub augustis Tallinnas, kus osalevad noored ligi 13-st erinevast riigist, et õppida rohkem ettevõtlusmaailma kohta, saada inspiratsiooni oma äri loomiseks ning luua kontakte teise uudishimulike ja ägedate noortega. Seal rakendavad nad õpitut praktikas, osaledes töötubades, loengutes, kontorikülastustes, välitegevustes ja viimaks ka häkatonil. Ettevõtlusharidus varustab noori vajalike oskustega nagu probleemide lahendamine, finantsjuhtimine ja turundusoskus, mis aitavad neil oma ettevõtteid luua ja hiljem ka juhtida.

Oleme programmi toetajad juba teist aastat ning seda mitmel põhjusel. Programm on Eestis, ja ka laiemalt Euroopas, omanäoline ning ühendab endas ettevõtlushariduse ning sarnase ellusuhtumise ning mõttemaailmaga noori. Noorte ettevõtjate suvekool ühendab Swedbanki kahte olulist toetusvaldkonda – haridus ja ettevõtlikus. Programmi toetajatena saame panustada nii start-up kogukonna ja ökosüsteemi arengusse kui ka anda tulevastele maailma muutjatele inspiratsiooni ja teadmisi, kuidas oma ettevõtet luua. Suvekooli raames korraldasime noortele kaks seminari, mida viisid läbi Swedbanki töötajad. Esiteks võtsime fookusesse jätkusuutlikkuse teema, ehk mida oma ettevõtte loomisel jätkusuutlikkuse vallas silmas pidada ning kuidas luua äri, mis oleks sõbralik ka meid ümbritseva keskkonna vastu. Vähem oluline ei ole ka sessioon finantsteadlikkuse ja ettevõtte loomise osas, sest see, kui teadlikult me oma rahaasju ja finantskäitumist planeerime, mõjutab nii personaalse kui ka äriedu kujunemist. Lisaks korraldasime programmi raames kinoõhtu, kus oli võimalik vabamas õhkkonnas üksteisega suhelda ning kohtuda erinevate panga töötajatega.


Rohkem informatsiooni programmi kohta leiad: Young Entrepreneurs Summer School – Discover your inner startupper! (theyoungentrepreneurs.co)