Avalehele
Esimesena Eestis: Swedbanki ärikliendid saavad näha oma netipangas teise panga kontojääki, peagi lisandub veelgi funktsioone

Esimesena Eestis: Swedbanki ärikliendid saavad näha oma netipangas teise panga kontojääki, peagi lisandub veelgi funktsioone

Alates 29. augustist saavad lisaks Swedbanki eraklientidele näha ka panga ärikliendid oma internetipangas SEBs asuvat kontojääki. Samuti saavad Swedbanki kontosid Lätis ja Leedus omavad kliendid lisada need oma internetipanka. Sügisel laieneb pankade nimistu veelgi ning lisanduvad kontode väljavõtte- ning nendelt kontodelt maksete algatamise võimalused.

Uuendus annab nii eraklientidele kui ka ettevõtetele võimaluse omada paremat ülevaadet oma rahaasjadest. Selleks, et oma finantsidel silma peal hoida, ei pea enam erinevates keskkondades toimetama. Klient saab soovi korral lisada Swedbanki internetipanka oma teises pangas asuva konto ning koondväljavõttes kuvatakse mõlema panga kontojäägid. Juba lähiajal saab meie internetipangas näha oma teistes pankades olevaid kontojääke, kontode väljavõtteid ning algatada nendelt kontodelt ka makseid.

Kahe nädala jooksul on juba üle 500 erakliendi Swedbanki internetipanka lisanud ka oma SEB konto. Uuendus loob täiendavaid võimalusi ka ettevõtetele, kes arveldavad erinevates pankades või omavad Swedbanki kontot mõnes teises Balti riigis. Loodame, et ettevõtted võtavad selle uuenduse hästi vastu. Nende jaoks tähendab erinevates pankades oleva info koondumine ühte kohta eelkõige mugavamat ja efektiivsemat võimalust toimetada oma finantsasju.

Uuendused on seotud 14. septembril jõustuva Euroopa Liidu makseteenuste direktiiviga PSD2 (Euroopa Liidu teine makseteenuste direktiiv), mille eesmärk on luua turvaliste ja tõhusate maksete jaoks paremaid tingimusi. Selleks ajaks peavad pangad avama oma infrastruktuuri teistele litsentseeritud teenusepakkujatele ehk teisisõnu võimaldama kontoinfo kuvamist teise panga keskkonnas. Swedbank avas oma avatud panganduse platvormi ehk avas oma infrastruktuuri teistele turuosalistele juba selle aasta jaanuaris. See andis meile võimaluse oma lahendust pikema aja jooksul testida, et tehniline valmidus oleks tagatud aegsasti. Swedbankil on käimas testimised järgmiste partneritega.

Pank ei analüüsi ega salvesta kasutajaliidese kaudu kuvatavaid klientide teiste pankade kontoandmeid. Kliendi nõusolek andmetele kuvamiseks kehtib 90 päeva, kuid kasutaja võib selle igal hetkel tagasi võtta.