Avalehele
Hakakem ettevõtjateks

Hakakem ettevõtjateks

Eestis asutatakse aastas uusi ettevõtteid keskmiselt üle 15 000 ning kokku toimetab Eestis hetkel üle 100 000 majanduslikult aktiivse äriühingu. Kõige populaarsemateks tegevusaladeks on hulgi- ja jaekaubandus ning lisaks sellele ka professionaalsed teenused nagu ärialane nõustamine, juriidilised toimingud, raamatupidamine, teadus- ja arendustegevus ning ehitus. Kui vaadata keskmist ettevõtja profiili, siis kõige agaramad loojad on vanuses 25-40 aastat ning mehed on aktiivsemad kui naised. Kõnekas on ka fakt, et ettevõtlusega alustab järjest enam ka vanem generatsioon- näiteks üle 70 aastased. Enim alustatakse ettevõtlusega Harjumaal, kuid aktiivsust on näha üle kogu Eesti. Swedbanki tänastest klientidest on kõige aktiivsemad sektorid kaubandus, ehitus ja põllumajandus. Keskmine finantseerimissumma, mida ettevõte suuremaks kasvades vajab, on ca 20 000 euri.

Miks on hea Swedbankis oma äriga alustada?

Swedbank pakub alustavale ettevõtjale suurepärast tööriistakasti, mis on heaks abiliseks oma äri üles ehitamisel.
Enam kui 30% Swedbanki uutest äriklientidest on kasutanud võimalust avada oma esimene konto esindusse kohale tulemata, internetipanga teel. Distantsilt ettevõtte konto avamise lahendust saavad kasutada Swedbanki erakliendid. Ent mobiilne konto avamine pole sugugi kõik. Digikanaleid kasutades on võimalik tellida näiteks deebetkaarti ettevõtte kontaktaadressile või teha efektiivsemalt oma raamatupidamist Erply Books raamatupidamistarkvara abil. Oleme koondanud kokku ligi kümme viisi, kuidas hoida kokku ettevõtja aega ja raha. Lisaks kutsume mugavat ja kasutajasõbralikku ärikliendile mõeldud mobiili äppi kasutama. Soovime omalt poolt kaasa aidata, et ettevõtte käivitusperiood oleks võimalikult kuluefektiivne, seepärast on Swedbanki ärikliendile netipanga maksed ja deebetkaart esimesel aastal tasuta. Kaupmehed saavad makseterminali 6 kuuks -50% hinnakirjast.
Samas leidub ettevõtjaid, kes oma äri alustamisel eelistavad digitaalse suhtluse asemel personaalset lähenemist ja nõustamist – seda võimalust pakub Swedbanki lai esinduste võrk jätkuvalt edasi kõikides maakondades ning kohtumise kokkuleppimiseks pole vaja muud kui läbi internetipanga aeg broneerida.

 

Loe veel:

Ettevõtja Tuuli Tiro teab, mis on õnne valem