Avalehele
Kuidas ettevõtja krediitkaardi enda kasuks tööle saab panna

Kuidas ettevõtja krediitkaardi enda kasuks tööle saab panna

13.04.2021

Koroonaviirusest tingitud kriisiaasta on tõestanud, et ärikrediitkaartidest ei ole kasu ainult reisimisel, vaid see tagab paindlikud võimalused oma äri ja töötajate toetamisel ka ajal, mil ärireisid ja -lõunad on pea olematud.

Kui ettevõtjad vajavad väikelaenu või paindlikke tagasimaksetingimusi, siis sageli on kõige kasumlikum lahendus ärikrediitkaart. Swedbankis ongi just krediitkaart kõige populaarsem lahendus kuni 5000-euroste rahastamisvõimaluste seas. Selle valib suisa iga kolmas ettevõtja.

Võimalus katta ootamatud kulud

Krediitkaardid pole mõeldud suurte investeerimisprojektide elluviimiseks, kuid need võimaldavad kiirelt ja muretsemata lahendada ootamatud kulud. Näiteks möödunud kriisiaastal kasutati krediitkaarte kõige enam elektroonikapoodides: ilmselt oli just see kõige mugavam viis soetada töötajatele kodukontorisse vajalikud lisaseadmed. Üleöö läks vaja hulgaliselt lisaekraane, arvuteid ja veebikaameraid, millega kuludes ja plaanides keegi arvestada ei osanud.

Lisaks suurenesid kriisiaastal kulutused oluliselt ka toidu- ja sporditarvete poodides. Paljude jaoks muutusid just toidupoed ainsateks avalikeks kohtadeks, kuhu julgeti varusid soetama minna – on seal ju müügil nii kontoritarbeid kui peaaegu kõike muudki. Sportimine väljaspool kodu muutus samuti keeruliseks ja tööandjatel tekkis võimalus oma töötajaid toetada koduste sporditarvete soetamisega.

Vähendab muret rahavoogude pärast

Ettevõtjale on krediitkaart hea abimees ka käibevahendite juhtimisel, sest teadupärast on krediitkaardiga ostude puhul kuni 30-päevane, kuldkrediitkaardi puhul isegi kuni 40-päevane intressivaba periood. See tähendab, et kuu aja jooksul on võimalik saadud laen tagastada intressi tasumata. Nii et kui mõned arved on alles laekumas, siis ei takista see vajalike kulutuste tegemist. Lisaks võimaldab see pakkuda oma äripartneritele soodsamaid koostöötingimusi, kuna ei pea nii palju muretsema rahavoogude seisakute pärast, mis võivad tekkida maksetega viivitamisest või realiseerimisperioodi pikenemisest.

Krediitkaarti on lihtne kasutada ja see on turvaline nii kodumaiste kui ka rahvusvaheliste tehingute jaoks. Kaardi kehtivusaeg on kolm aastat ja sageli ei teadvustata, et sellel on tegelikult ka kõik deebetkaardi omadused: näiteks ülekanded otse kaardiga seotud limiidikontolt ja sularaha väljavõtmine. Ühist krediidilimiiti saavad samaaegselt kasutada mitu kasutajat. Lisaks on sellega võimalik sooritada viipemakseid, internetist kaupu ja teenuseid osta ning kasutada mobiilseid viipemakseid Apple Pay, Androidi rakenduse, Google Pay ning nutikelladega. Ka krediitkaardi kasutamise tasu on soodne – erinevalt teistest laenuliikidest, kus laenu teenindamiseks lisanduvad erinevad kulud, on sellel vaid 3-eurone kuutasu. Intressikulu saab aga targa kasutamisega hoida madalal tasemel, sest igal ajahetkel on võimalik kasutatud limiiti tagasi maksta.

Kui ettevõtte makseajalugu on korras, aruanded esitatud ja maksud makstud, siis saab ärikrediitkaardi kätte nädala jooksul pärast taotluse esitamist.

Tulemuseks on lahendus, mida saab kõige kiiremini ja lihtsamalt kasutusele võtta, kui on vaja summat mitmesajast mitme tuhande euroni ja seda paindliku tagasimaksevõimalusega.

UUS! Alates 15. juulist on võimalik Swedbanki ärikliendi krediitkaarte kätte saada ka posti teel. See tähendab, et kogu protsessi kaardi taotlemisest kättesaamiseni saab teha internetis ega pea selleks enam panga esindust külastama.

Märksõnad: Äriklient, Krediitkaart