Avalehele
Mis jutt see on, et väikeettevõtja ei saa pangast laenu?

Mis jutt see on, et väikeettevõtja ei saa pangast laenu?

Aastaajast, keskkonnast ­­või inimeste kindlustundest sõltuvalt liigub ringi erinevaid arvamusi ja oletusi. Kas laenu saab või ei saa? Kuidas on asjalood tegelikult?

Swedbanki andmetel kasvab finantseerimine väikeettevõtja segmendis aastast aastasse, uue müügi kasvud on igal aastal üle 20% ning sõlmime 6000 lepingut aastas nii suuremate kui väiksemate laenusummadega.

Mida saab väikeettevõte ise ära teha, et laenu saada?

Kõigepealt tuleb endale esitada rida küsimusi. Mis otstarbel ma pangast laenu vajan ja mida täpselt laen minu ettevõttes paremaks muudab? Kas ostan uue seadme, toodan rohkem ja kasumlikumalt? Või ostan suurema koguse kaupa ja saan selle parema hinnaga? Või näiteks olen saanud suure tellimuse ja vajan rahalist puhvrit hoopis selle täitmiseks? Lisaks tasub mõelda juba ette, kuidas laen tagasi maksta. Kas see oleks konkreetsest tehingust saadud tulu või põhitegevuse kasum? Kui need küsimused on enda jaoks läbi mõeldud, tasub panka pöörduda – koos saame edasi liikuda.

Tänu Euroopa investeerimiskavale ka tasuta lisatagatis

Ettevõtjatele muudavad finantseerimise kättesaadavamaks ka Swedbank’i ja Euroopa Investeerimisfondi garantiiprogrammid. Garantiiprogrammide COSME ja EaSI kaasabil on laenu- ja liisingutaotlustele jaatava vastuse saamine senisest lihtsam, mistõttu võime julgelt öelda, et tugeva rahavooga ja läbimõeldud projekti rahastamine ei jää tagatise puudumise taha.

Seega, head ettevõtjad, mõelge oma vajadused läbi ja esitage taotlus! Vastupidiselt levinud müütidele me ei kahtlegi selles, et meil on olemas laen, mis vastab teie äri vajadustele!