Avalehele
Noor ettevõtja Ardo Kaurit: suurim rõõm on teha asju, millesse ise usume!

Noor ettevõtja Ardo Kaurit: suurim rõõm on teha asju, millesse ise usume!

11. oktoobril Swedbanki ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja aasta noore ettevõtja tiitli pälvinud 28-aastane ettevõtja Ardo Kaurit on ettevõtte Ampler Bikes asutaja ja tegevjuht. Ampler Bikes toodab peamiselt ekspordiks elektrijalgrattaid.

Lugege lühiintervjuust, mida ettevõtja arvab elektri asemel isesõitva ratta ideest.

Ampler Bikes toodab elektrijalgrattaid. Hiljuti kinos linastunud idufirma loomisest jutustanud Ükssarviku filmis leiutati aga isesõitvat ratast. Mida sellest isesõitva mõttest arvate?

See film oli igati äge, aga see konkreetne idee isesõitvast rattast praktilisemas plaanis mitte kõige mõttekam. Küll aga käib meil hetkel suure hooga läbi mobiilirakenduse jalgratta kasutamisega seonduvate teenuste arendus.

Mida lähim poolaasta Ampler Bikes’le toob? Millest unistate?

Talved on meie jaoks alati ettevalmistuste aeg. Jalgrattahooajast tulenevalt müük langeb ning meil on rohkem aega tegeleda uueks hooajaks ettevalmistustega. Selle talve olulisim sündmus on uus tehas Jüri alevikus, mis loob meie jaoks täiesti uuel tasemel võimalused nii toote kvaliteedi kui kvantiteedi tõstmiseks. Lisaks sellele on meiega taas liitumas mitukümmend uut tiimiliiget, mis on samuti samaaegselt nii põnev kui ka suur väljakutse. Seda kõike eesmärgiga, et uuel hooajal saaks jälle oluliselt rohkem inimesi enda igapäevaseid sõite Ampleriga teha.

Mis oli kõige viimane äpp, nutividin või avastus, mis üllatas või mille kasutusse võtsid?

Mind üllatas muide heas mõttes Swedbanki uus äpp, eriti just sõrmejäljega sisselogimine ja telefoni NFC maksed. Igapäevaselt nimetaks ühe tehnoloogiavidinana minu kasutuses olevaid mürasummutavaid kõrvaklappe, mis aitavad muust suminast ennast välja lülitada ja fokusseeritult omi asju ajada.

Mis on täna noore ettevõtja suurim rõõm ja suurim mure?

Suur rõõm on teha asju, millesse ise usume, ja näha teisi inimesi sellest peaaegu sama suurt rõõmu tundmas. Kõige suuremaid emotsioone tekitavadki teised inimesed. Raskemast poolest on tavapärane see, et aega napib. Koguaeg on kiire tempo ning palju muid toredaid asju tuleb sellevõrra tegemata jätta.

Pikemalt saate konkursi kohta lugeda siit.