Avalehele
Ootame osalemistaotlusi uude fintech kiirendiprogrammi

Ootame osalemistaotlusi uude fintech kiirendiprogrammi

Swedbank ja Startup Wise Guys käivitavad 2018. aasta sügisel teise finantstehnoloogia iduettevõtetele keskenduva kiirendiprogrammi Wise Guys Fintech. Osalemistaotlusi ootame juba täna aadressil https://startupwiseguys.com/fintech.

Registreerimine on alanud!

Kiirendi võtab vastu kuni kümme varajases arenguetapis olevat uuenduslike äriideedega idufirmat. Lisaks kogenud asjatundjate juhendamisel toimuva intensiivse mentoriprogrammi ja ligipääsu Swedbanki Open Banking ehk avatud panganduse programmile saavad osalejad kuni 30 000 eurot oma äri arengusse investeerimiseks. Kolme kuu jooksul on kiirendi koduks Riias Swedbanki Läti peakontoris spetsiaalselt selleks varustatud tööruumid.

Kiirendisse kvalifitseerumise eelduseks on minimaalne töötav toode (MVP – minimal viable product), sobivate oskustega meeskond ja ambitsioon müüa globaalsel turul. Startup Wise Guysi tegevjuht Cristobal Alonso rääkis, et kiirendi esimeses voorus osales palju makselahendustega tegelevaid meeskondi, kuid nüüd on eesmärk spektrit laiendada: „Tahame teha koostööd lisaks finantssektori valdkonna idufirmadele ka innovatiivsete ettevõtetega küberjulgeoleku, kindlustuse (insuretech), kinnisvara (proptech) ja regulatsioonide (regtech) valdkondades.

Swedbanki Eesti ettevõtete panganduse juhi Liisi Himma sõnul kinnitab fintech kiirendiprogrammi väärtust asjaolu, et Swedbank asub pilootprojekti käigus koostööd tegema mitme esimeses voorus osalenud ettevõttega. „Finantsteenuste valdkonnas on praegu käimas enneolematult kiire tehnoloogiline areng, nagu me kõik teame. See motiveerib ka pankasid olema avatud uutele koostöövormidele ning me loodame kiirendiprogrammi abil leida fintech’idest partnereid, kellega koos luua uusi lahendusi enam kui seitsmele miljonile Swedbanki kliendile,“ selgitas Himma.

Wise Guys Fintech kiirendi 1. voor lõppes edukalt

Esimene Baltimaade finantstehnoloogia kiirendiprogramm jõudis lõpule käesoleva aasta juunis. Kümme rahvusvahelist idufirmat läbisid kolmekuulise ärikiirendiprogrammi. Lisaks sellele said startup’id ka 20 000 euro suuruse investeeringu. Programmi jooksul kohtusid idufirmade asutajad rohkem kui 130 mentori ja asjatundjaga. Kõik kümme meeskonda lõpetasid kiirendiprogrammi edukalt, pooled neist tulid oma tootega välja programmi ajal, paljudel on juba oma kliendid ning mõned peavad praegu Swedbankiga läbirääkimisi pilootprojekti üle. Esimese Wise Guys Fintech kiirendi lõpetasid: CoinyPay (Ukraina), Currencii (Armeenia), Fully Verified (Poola), JetBeep (Ukraina), Motivio (Läti), PayQin (Rootsi, Prantsusmaa), PayTipTop (Eesti), Piggymind (Singapur), Trisbee (Tšehhi) and Sureberry (Ukraina).

Lisainfo: https://startupwiseguys.com/fintech/

Startup Wise Guys on Euroopa suurim B2B iduettevõtete ärikiirendi ja kuulub Põhjamaade investorite esikümnesse. SWG on osutanud ärikiirenditeenust enam kui 80 ettevõttele, kelle asutajad on pärit enam kui 30 riigist. Vaata lisa: https://startupwiseguys.com.