Avalehele
Prototron jõudis Euroopa mainekal ärikonkursil lõppvooru

Prototron jõudis Euroopa mainekal ärikonkursil lõppvooru

Swedbanki, Tehnopoli ja TTÜ asutatud stardirahastu Prototron kuulutati Euroopa suurimal ärikonkursil European Business Awards riikliku kategooria võitjaks. Rahastu jätkab konkureerimist lõppvoorus üleeuroopalisele tunnustusele.

Mul on hea meel, et meie tööd on märgatud Euroopas ja see on tunnustus kogu Eesti start-up kogukonnale. Prototron on ilmselgelt kinnitanud kanda tehnoloogial põhinevate nutikate ideede novaatorliku rahastuna, kust on välja kasvanud mitmeid põnevaid ja edukaid ettevõtteid.

Prototron eeskujuks teistele

Prototron valiti esmalt detsembris ligi 3000 Euroopa silmapaistva äriorganisatsiooni sekka, millele järgnes tuntud poliitikutest, akadeemikutest ja äriliidritest koosneva žürii riigipõhine hindamine, mille tulemusena saavutas rahastu oma kategoorias Eesti parima äriorganisatsiooni auhinna. Saavutatud tunnustuse tulemusena esindab Prototron Eestit üleeuroopalise auhinna lõppvoorus avaliku- ja erasektori koostöö kategoorias.

“Prototron on oma valdkonnas selge liider ja eeskuju. Riikliku kategooria võitjaks olemine tähendab, et rahastu esindab meie jaoks olulisi väärtusi nagu edu, eetilisus ja innovatsioon, mis on kogu Euroopas väga hinnatud. Soovime Prototronile edu lõppvoorus,” ütles tunnustuseks European Business Awards tegevjuht Adrian Tripp.

Konkursi lõppvoor toimub 22.-23. mail Varssavis, kus läbitakse esmalt hindamine ja seejärel teatatakse 2017/2018 aasta parimad Euroopa äriorganisatsioonid.

European Business Awards auhindu on välja antud juba 11 aastat ja selle eesmärgiks on toetada ja tunnustada ärikogukondi üle kogu Euroopa. Sel aastal osales konkursil 110 000 äri 34st riigist. Konkursi toetajad on RSM, ELITE, Germany Trade & Invest, PR Newswire, Berau Ban Dijk ja SDL Managed Translation.