Avalehele
Prototroni kevadvoorus jagati uute tehnikaimede loomiseks kokku 60 000 eurot

Prototroni kevadvoorus jagati uute tehnikaimede loomiseks kokku 60 000 eurot

Reedel, 17. mail kuulutati Latitude59 raames välja nutikate ideede prototüüpimist toetava rahastu Prototron kevadvooru võitjad. Kokku jagati neljale meeskonnale 60 000 eurot, suurima toetuse – 25 000 eurot sai meeskond Lumebot lumerookimisrobotite ehitamiseks.

Kõnealune voor eristus tugevalt selle poolest, et pea kõik ideed olid tugeva inseneriliku taustaga. Nii tehnoloogilisi, nii uuenduslikke ja inimeste elu oluliselt lihtsamaks muutvaid ideid sellises koguses ei ole Prototronis varem olnud. Ootan põnevusega, et kõik 4 rahastuse saanud ideed reaalse tootena turule jõuaksid.

Lisaks lumerobotile sai Prototroni kevadvoorust 10 000 eurot meeskond Futuclass, kes muudab virtuaalreaalsust kasutades tehnoloogia ainete õppimise mängulisemaks ja toob üliägedad teaduseksperimendid klassiruumidesse. Katsete tegemine virtuaalselt on odavam ja ohutum, kui päriselus.

Meeskond Unsinkable Robotics hakkab 20 000 euroga arendama allveerobotit, mis suudab minna kohtadesse, kuhu inimene ei saa või ei suuda ning näiteks sadamatel aitab oluliselt kokku hoida kaide hoolduskulusid.

kibu.energy sai toetuseks 5000 eurot ja meeskond arendab plug-and-play ühendamisega päikesepaneeli, mida saab hõlpsasti näiteks rõdudele, terrassidele ja aedadesse paigaldada. Uudne lahendus on selle poolest, et sellesse on integreeritud energiasalvestussüsteem ning selle saab otse seinakontakti ühendada.

Swedbanki, TalTechi ja Tallinna Teaduspark Tehnopoli koostöös 2012. aastal loodud Prototron on nüüdseks rahastanud 68 nutikat ideed kokku ligi 833 000 euroga, meeskonnad on järelinvesteeringuid kaasanud üle 19 miljoni euro ulatuses. Kevadvooru pani lisaks Prototroni asutajatele raha välja ka Tallinna linn. Selle aasta 2 voorus jagab Prototron kokku 120 800 eurot. Sügisvooru saab taotlusi esitada kuni 15. oktoobrini 2019.

Märksõnad: Ette, Prototron