Avalehele
Swedbank ja Startup Wise Guys loovad ühise ärikiirendiprogrammi

Swedbank ja Startup Wise Guys loovad ühise ärikiirendiprogrammi

Swedbank asutab koos ärikiirendiga Startup Wise Guys finantstehnoloogia ettevõtetele mõeldud eriprogrammi Wise Guys Fintech. Osalema on oodatud kõik iduettevõtted, kes soovivad jõuda finantsmaailma tipptegijate hulka.

Swedbanki Eesti ettevõtete panganduse juhi Liisi Himma sõnul võimaldab ärikiirendiprogramm Swedbankil laiendada koostööd finantstehnoloogia ettevõtetega viisil, mis on kasulik kõigile osapooltele: „Eesti iduettevõtetele annab see võimaluse kiireks kasvuks, pakkudes ligipääsu kapitalile, rahvusvahelisele kogemusele- ja teadmistele ning avatud panganduse ehk open banking platvormi kaudu enam kui seitsmele miljonile Swedbanki kliendile. Swedbank loodab selle programmi kaudu leida fintech’idest koostööpartnereid, kellega koos klientide jaoks uusi lahendusi luua. Samuti on meil juba ette hea meel võõrustada kõiki neid ettevõtjaid meie Riia peakontoris ja teha koostööd Startup Wise Guysiga, kes on aidanud juba paljudel edasipüüdlikel ettevõtetel kasvada. Programmis osalemise taotlusi saab peagi esitama hakata,” rääkis Himma.

„Oleme ärikiirendiprogramme korraldanud juba üle kuue aasta ja näeme, et Balti riikidel on iduettevõtetele palju pakkuda. Siin on ühest küljest tehnoloogiateadlik ja uuenduslik keskkond ning teisalt suhteliselt väiksed äri- ja elamiskulud,“ rääkis Startup Wise Guysi tegevjuht Cristobal Alonso. „Samuti peame väga kasulikuks tihedat koostööd suurettevõtetega. Nii viimegi koostöös piirkonna ühe uuenduslikuma pangaga ellu finantstehnoloogiaettevõtetele mõeldud ärikiirendiprogrammi. See aitab viia kokku uuendusmeelseid start-up ettevõtjad ja valdkonna eksperdid ning korraldada mõlema poole jaoks põnevaid katseprojekte. Samuti loodame, et programm aitab Balti riikidel muutuda põhjamaiste iduettevõtjate jaoks arvestatavamaks piirkonnaks.”

Wise Guys Fintech stardib kevadel

Wise Guys Fintech ärikiirendiprogramm alustab 2018. aasta kevadel ning toimub Swedbanki Riia peakontoris Lätis. Wise Guys Fintech igas programmitsüklis saab kümme rahvusvahelist iduettevõtet võimaluse veeta kuni kuus kuud kiires õpikeskkonnas. Kiirendi pakub võimalusi kasvatada äri ning suhelda pangandusekspertide ja tipptasemel mentoritega, samuti saada rahastust oma äriühingu arendamiseks. Programmi juhib Startup Wise Guysi ja Swedbanki esindajatest koosnev meeskond.

Startup Wise Guys on Euroopa suurim B2B iduettevõtete ärikiirendi ja kuulub Põhjamaade investorite esikümnesse. SWG on osutanud ärikiirenditeenust enam kui 80 ettevõttele, kelle asutajad on pärit enam kui 30 riigist. Programmis on edukalt lõppenud juba kaheksa tsüklit Tallinnas ja Riias ning praegu lõpetab Lätis üheksas rühm. Lisateavet saab veebilehelt https://startupwiseguys.com/.