Avalehele
Selgusid Prototroni sügisvooru 10 paremat ideed

Selgusid Prototroni sügisvooru 10 paremat ideed

29.11.2016

15. oktoobril lõppes prototüüpimisrahastu Prototron selle aasta sügisene taotlusvoor. Kokku esitati 194 nutikat ideed, neist kolmandik tuli vooru fookuses olnud piirkondadest: Tartumaalt, Kagu-Eestist ning Ida-Virumaalt.

Pärast mitmeid koolitusi ja kohtumisi mentoritega on selgunud need 10 paremat meeskonda, kes saavad võimaluse kaitsta oma ideed ekspertkogu ees. Ja mis eriti rõõmustav – pea pooled Prototroni taotlusvooru viimasesse etappi jõudnud meeskondadest on pärit regioonidest.

Väljavalitutel on nüüd mõned nädalad aega oma esitlust vormida, ekspertkogu ette astuvad paremad ideed 5. detsembril, kus iga meeskonna käsutuses on 7+7 minutit (pitch + küsimuste-vastuste voor).

Prototroni sügisvooru 10 paremat ideed

Avionica

Arendab standarditele vastavat transponderit, mis võimaldab droonide lennutajatel edastada lennuametile drooni asukoha, et seeläbi lihtsustada lennuloa saamist ja tõhustada lennuruumi ohutust.

Covisual

Arendab inseneridele ja objektijuhtidele mõeldud kommunikatsioonitarkvara, mis võimaldab distantsilt reaalajas ehitusjoonistel töötada ja infot vahetada viisil, kus kasutajate liikumine ja tegevused joonisel on kõigile jälgitavad, vähendades seeläbi suhtluse ajakulu ja vältides vigu. https://covisual.eu/

Degritter

Arendab automaatset ja turvalist vinüülplaatide ultraheli pesu masinat, mis aitab DJ-del ja audiofiilidel oma plaadikollektsioonide eest lihtsalt ja mugavalt hoolt kanda. http://degritter.com/

Gelatex

Arendab želatiinipõhist nahale sarnast tekstiili, mis võimaldaks suurtel moe- ja mööblibrändidel kasutada ökomaterjale ning teenida samal ajal ka kasumit.

HackMotion

Aitab lumelauaga sõitma õppijaid tänu nutikale riietusele, milles paiknevad sensorid annavad kasutajale reaalajas tagasisidet tema kehahoiaku kohta. http://www.hackmotion.com/

Hairvel

Arendab ja toodab biotehnoloogial põhinevaid juuksehooldusvahendite komponente, mis aitavad tootjatel muuta tooted keskkonna- ja inimsõbralikumaks ning efektiivsemaks. http://www.hairvel.com/

Sofable

Tulevikutöökoha koosoleku- ja koosolekuruumide laud, mis on multifunktsionaalne ning aitab kontoris õhustikku loovamaks muuta. http://www.sofable.eu/

Sphebotics

Süsteem päikeseenergia kättesaamise tõhustamiseks mis tahes pinnalt – maja katuselt, maakodu küngastelt või veepinnalt.

Tark energia

Arendab arvuti jääksoojusel töötavaid nutikaid radiaatoreid, et elektrikütet kasutavad eraisikud ja ettevõtted saaksid säästa küttelt tänu arvuti tehtud tööst.

VitaBug

Pakub elusa biomassi kultiveerimise teenust ökofarmidele ja bioloogilist päritolu kasvufaktorite tootmisteenust kosmeetika ning farmakoloogiatööstusele rahuldamaks nende sektorite vajadust keskkonnasäästlike lahenduste järele.

Prototron toetab alustavaid ettevõtjaid ja leiutajaid

2012. aastal Swedbanki, Tallinna Teaduspargi Tehnopol ja Tallinna Tehnikaülikooli poolt asutatud rahastu Prototron eesmärgiks on toetada alustavaid ettevõtjaid ja leiutajaid rahaliselt esimese töötava tootenäidise ehk prototüübi väljatöötamisel. Prototroni rahastule on senistes taotlusvoorudes esitatud enam kui 1500 nutika idee, kokku on rahastatud 41 projekti ligi 500 000 euro ulatuses.

Järgmine Prototroni taotlusvoor on juba käimas, ideid ootame 1. märtsini 2017. Taotluse saab esitada www.prototron.ee.

Märksõnad: Konkurss, Prototron