Avalehele
Iga viies kodulaen on võetud KredExi käendusel

Iga viies kodulaen on võetud KredExi käendusel

29.05.2019

Keskmine KredExi lisatagatisega laenude omafinantseeringu summa on ca 10 000 eurot, mis on kolm korda väiksem kui lisatagatiseta laenude puhul. Enamus KredExi käendusel kodulaenu võtjad kuuluvad noore spetsialisti sihtgruppi ning valdavalt on tegemist esimese kodu ostuga. Võimalust võtta eluasemelaenu väiksema omafinantseeringuga kasutab 18% laenusaajatest.

KredExi käendus on muutnud kodu soetamise paljude inimeste jaoks lihtsamaks. Näeme, et võimalus taotleda laenu väiksema omafinantseeringuga pakub meie klientidele järjest rohkem huvi. Valdavalt on KredExi lisatagatis abiks esimese kodu ostmisel, sest kinnisvara ost on suuremahuline tehing ning omafinantseeringuks vajaliku summa kogumiseks võib kuluda päris mitu aastat. Keskmine omafinantseeringu summa KredExi käendusega laenude puhul jääb suurusjärku 10 000 eurot, ilma täiendava käenduseta laenude puhul on see tunduvalt kõrgem – 30 000 eurot. KredExi käendusega laenajatest kuulub enamus noore spetsialisti või noore pere sihtgruppi.

Kõigist KredExi käendusega soetatud kodudest 90% moodustavad korterid, 73% nendest asub Tallinnas ja pealinna lähiümbruses. Ostetavate varade seas on nii vanemaid kortereid kui ka uusarendusi – ligi 60% on ehitatud enne 2000. aastat ja 27% viimase paari aasta jooksul.

Üle 40% KredExi käendusel väljastatud laenudest on võetud koos kaastaotlejaga ning ligi 60% leibkondadest kuulub sissetulekugruppi 1000-2000 eurot. Pooled KredExi käendusel laenu võtnud kliendid on 26 – 30-aastased. Keskmine laenusumma on 84 000 eurot.

KredExi käendus on eluasemelaenu täiendav tagatis ning see võimaldab võtta laenu uue kodu ostmiseks minimaalse omafinantseeringuga – 10% sissemaksega. Eluasemelaenu käendusel saab osta alaliseks eluasemeks korteri või elumaja ning täiendava tagatise taotlemiseks peab vähemalt üks laenu taotlejatest kuuluma noore pere, noore spetsialisti, energiatõhusa eluaseme omandaja, kaitseväe või kaitseliidu veteranide sihtgruppi.

Märksõnad: Eluasemelaen, Kodulaen, Laen