Avalehele
Kodukindlustuse juhtumite arv tõuseb kütteperioodil pea kolmandiku võrra

Kodukindlustuse juhtumite arv tõuseb kütteperioodil pea kolmandiku võrra

Swedbanki varakindlustusselts fikseerib aastas 12 000-13 000 kodukindlustusjuhtumit. Keskmine kliendile väljamakstav kahjuhüvitis on ligi 1110 eurot. Suurimad kahjud on ulatunud pea 300 000 euroni ning on seotud tulekahjudega.

Kodukindlustusjuhtumite arv tõuseb kütteperioodil kuni 30%. Kõige suuremad kahjud on tingitud tavaliselt tulekahjudest. Peamisteks põhjusteks on ehitusnormide rikkumised küttekollete ehitusel, elektrisüsteemist tingitud kahjud ning tuleohutusnõuete rikkumisest tingitud juhtumid. Eelmisel aastal oli 204 tulekahju juhtumit, millega seoses maksime kahjuhüvitisi kogusummas 2,6 miljonit eurot. Suurim hüvitis oli 298 700 eurot, mis maksti välja seoses maja põlenguga. Elumaja teine korrus ja garaaž koos pereauto ja muu varaga hävis, esimene korrus sai ulatuslikke veekahjustusi. Pärast ehitusekspertiisi ehitati perele uus maja.

Kuigi aasta aastalt on kindlustatud kodude arv tõusnud ning inimesed mõistavad kodukindlustuse olulisust kaitsmaks end ettenägematu õnnetusjuhtumi eest, on hea aeg-ajalt oma kodukindlustusleping üle vaadata. Veenduge, et teate, mida teie kindlustusleping hõlmab ja kas aastaid tagasi valitud kindlustuskaitsed vastavad tänastele vajadustele, kattes ka sisustuse.

 

Vaata lisaks

Märksõnad: Kodukindlustus