Avalehele
Lõbus video: milliseid äppe kasutavad eakad?

Lõbus video: milliseid äppe kasutavad eakad?

Facebook, Instagram, mobiilipank. Millised on eakatele sobivad äpid ja kas vanus on üldse määrav nutilahenduste kasutamisel? Uurisime digiteadlikelt eakatelt, milliseid äppe nad teavad ja mida nendega teevad.

Nii nagu kinnitavad vahvad memmed meie videos, näitab ka statistika, et eakad on üha usinamad nutilahenduste kasutajad. Nutikaid seadmeid ja äppe ei tasu peljata ning uute vidinate selgeksõppimise vaev saab kuhjaga tasutud mitmel erineval moel:

Sidepidamine

Sotsiaalsed suhted ja ühenduse hoidmine sõprageda ja üle ilma laiali elavate pereliikmetega muutub vanemas eas vaat et olulisemakski kui noortel. Suhtlemine lähedastega hoiab vaimu erksa ja meele rõõmsa. Meie memmed räägivad, et on lihtsalt tore Facebookis sõpradele tähtpäeva puhul õnnesoove saata.

Uued teadmised

Paljud kasutavad sotsiaalvõrgustikke, et leida sealt uusi retsepte ja põnevaid käsitöömustreid. Samuti ammutatakse sotsiaalmeediast tarkust uute teemade kohta, mis omakorda võivad viia uue hobi või lausa äriideeni. Näiteks õpib üks videos üles astuvatest sel moel ravimtaimi tundma.

Aja kokkuhoid ja mugavus

Mobiilipank aitab tõhusa abimehena aega kokku hoida sõltumata vanusest ja säästab näiteks pangakontorisse minemise vaevast. Nii saab mugavalt sõpradega arveldada – kasvõi koos kohvikus käies arvet jagada. Swedbanki statistika näitab, et üha enam eakaid inimesi on hakanud kasutama mobiilipanka. Näiteks 60-69 aastaste seas on Swedbanki mobiilipanga kasutajate arv viimase kolme aastaga kasvanud koguni 200 protsenti, 70-79-aastaste seas on mobiilipanga kasutajate arv tõusnud 156%. Sellel aastal oli mobiilipanga kõige vanem kasutaja 96-aastane.

“Ilma ei oskagi enam olla,” tõdetakse videos üksmeelselt nutilahenduste kohta 🙂