Avalehele
Näo ja sõrmejälje abil tuvastamine on mobiilis Smart-ID ja mobiili-ID troonilt tõuganud

Näo ja sõrmejälje abil tuvastamine on mobiilis Smart-ID ja mobiili-ID troonilt tõuganud

Selle aasta esimese poolaasta statistika kinnitab, et biomeetria abil enese tuvastamine mobiilipangas on teised autentimisvahendid nagu Smart-ID ja mobiili-ID selgelt selja taha jätnud.

Swedbanki mobiilipanga sisselogimistest tehakse juba 60% sõrmejälje või näotuvastusega. Smart-ID-d kasutatakse 32% ja mobiili-ID-d 8% kordadest. Kasutajate lõikes jääb biomeetria veel Smart-ID-le napilt alla (49% vs 52%), aga trend on selgelt biomeetria kasuks.

„Mobiilirakenduse kasutajate arv suureneb iga kuuga ja Swedbankil on Eestis aktiivsete kasutajate hulk ületanud juba 400 000 piiri. Oma osa on kindlasti siin ka selles, et mobiilirakenduse kasutamine on just tänu biomeetrilistele tuvastusvahenditele muutunud imelihtsaks. Ligi pooled klientidest logivad mobiilipanka kuni 15 korda kuus, ülejäänud rohkem. 11% kasutajatest logivad mobiilipanka sisse isegi rohkem kui 51 korda kuus,“ selgitas Swedbanki klienditeenuste juht Ede Raagmets.

Biomeetriliste andmetega ehk sõrmejälje või näotuvastuse abil internetipanka või mobiilirakendusse sisse logides ei pea klient sisestama salasõnu ega PIN-koode. Biomeetrilised andmed on kliendile ainuomased andmed, mille abil on võimalik turvaliselt panga digikeskkonnas enda isikut tuvastada ja tegevusi autentida. Selleks peab lubama nende kasutamise oma nutiseadme seadetes ja seadmel peab olema sõrmejälje või näotuvastussensor.

„Meie soovitame kliendil alati omada aktiivsena kahte autentimisvahendit, et ühe tõrgete puhul saaks kasutada teist. Hetkel on kõige odavam ja mugavam valida biomeetriline autentimine ja Smart-ID, sest nende kasutamine on tasuta ja vormistamine lihtne,“ lisas Raagmets.

Swedbanki kliendid saavad biomeetriliste andmega lisaks mobiiliäpile ka internetipanka sisse logida ja seal kuni 100-euroseid makseid kinnitada. Internetipanga puhul on sisselogimise vahendiks mobiil, nagu Smart-ID või mobiil-ID puhul, kuid PIN-koodi asemel kinnitab klient oma mobiilis tehingud sõrmejälje või näotuvastusega.

 

Loe autentimisvahendite kohta ja vaata võrdlust meie veebilehelt.

Ka internetioste saad Swedbankis kinnitada nüüd biomeetriaga. Loe lähemalt.