Avalehele
Noorte lood: paroolikaart prügikastis ja kuidas ema päästis minu kohtingu

Noorte lood: paroolikaart prügikastis ja kuidas ema päästis minu kohtingu

Igal aastal kandideerib meie praktikaprogrammi sadu andekaid noori. Just neilt värskete mõtetega noortelt kogusime kokku mõned pangandusega seotud lood. Viska neile pilk peale ja vaata, kas mõni olukord on ka Sul ette tulnud.

Appi, ma viskasin koodid ära!

Suzanne (20)

Ma ei tea isegi miks, aga olen alati olnud paroolikaardi usku. Kandsin seda alati igaks juhuks kaasas ja seda lausa nii hoolega, et ühel hetkel tuli kile kaardi küljest lahti ning kandsin seda kilet rahakotis. Ühel õhtul, kui mul oli vaja sõbrannale kiiresti lennupiletite ostmiseks ülekannet teha, selgus ootamatult, et olin oma koodikile hajameelselt muude lipikutega ära visanud. Mind tabas suur paanika, sest piletid tuli osta samal õhtul. Õnneks sain oma ühika toanaabri nõusse, et ta kannab summa minu eest. Pangast uut paroolikaarti küsides soovitati selle asemel kasutusele võtta hoopis Smart-ID. Selgus, et see on ülimugav ja tasuta ning õnneks ei saa äppi kogemata ära visata.

Ema päästis minu kohtingu

Markus (19)

Olin kutsunud ühe toreda tüdruku kohtingule kinno ja sööma. Kõik sujus suurepäraselt, film oli hea ning seejärel läksime minu lemmikusse söögikohta Kalamajja. Kuna koha valisin mina, siis pakkusin tüdrukule, et teen õhtusöögi välja. Kui lauda toodi arve, kontrollisin mobiilipangas kiiresti oma kontojääki. Minu suureks ehmatuseks oli mul arve tasumiseks puudu 5 eurot. Piinliku olukorra lahendamiseks saatsin emale sõnumi, et ta mulle ASAP ülekande teeks. Õnneks on mul maailma parim ema, kes kiirelt aitas ja mõne minuti pärast oli vajalik summa olemas. Nüüd kontrollin kontojääki ikka enne tellimist.

Mina jõudsin koju, aga kaart jäi vist ööklubisse

Laura (22)

Käisime kursakaaslastega edukat eksamit tähistamas. Istusime baaris ja pärast käisime ka tantsimas. Öötundidel koju jõudes ei suutnud ma aga oma püksitaskust pangakaarti leida. Oli küllaltki tõenäoline, et see võis hoogsa tantsu käigus kuhugi maha kukkuda. Hakkasin kartma, et järsku on keegi selle leidnud ja seda kasutanud. Õnneks oli käepärast päästerõngas mobiiliäpp. Sellega sain kohe kaardi blokeerida ja rahuliku südamega magama minna. Järgmisel päeval leidsin kaardi jopetaskust ja sain äpis kaardilt blokeeringu maha võtta.

Mul saavad bussis kõik arved makstud

Karl (22)

Kooli ja kodu vahel ühistranspordiga liiklemine võtab iga päev pea tunnikese. Varem juhtus tihti, et jäin kiirete asjatoimetuste kõrval üüri ja telefoniarvete maksmisega hiljaks, sest ei olnud aega rahulikult arvuti taga ülekandeid teha. Swedbanki mobiilipanka olen sõpradele väikeste summade kandmiseks varemgi kasutanud, kuid ühel päeval proovisin bussis olles ka oma üüri tasuda. Kõik sai tehtud enne, kui buss järgmisesse peatusesse jõudis. Nüüd ongi mul saanud harjumuseks, et kui bussis tuleb nagunii ühe koha peal seista, siis saan selle aja kasutada selleks, et oma meilid ja arved üle vaadata ning mobiilipangas kiirelt vajalikud ülekanded ära teha.

Märksõnad: Mobiilipank, Noor, Smart-ID