Avalehele
Väike suvine spikker! Kuidas poekassast sularaha välja võtta?

Väike suvine spikker! Kuidas poekassast sularaha välja võtta?

Koostöös Swedbankiga pakub järjest rohkem poekette võimalust võtta üle Eesti poekassadest sularaha välja. Praeguseks saab võtta sularaha Grossi poeketi, Meie Toidukaupade, Coopi ja Aldar Marketi poodide, Olerexi tanklaketi ja R-kioskite kassadest. Kui Sinu kodupoodi veel nimekirjas ei ole, ole mureta, meie nimekiri täieneb pidevalt.

Ja mis põhiline – suvel kaunil Eestimaal ringi reisides ja puhates pole vaja enam ilmtingimata maasikate või hapukurgi ostmiseks pangaautomaati otsida, piisab vaid mõnest ülal mainitud poeketist, et oma pangakaardilt sularaha välja võtta.

Kuigi pangandus muutub üha digitaalsemaks ja inimesed eelistavad oma rahaasju ajada interneti- ja mobiilipangas, on selge, et vajadus sularaha järele niipea ei kao. Seda on näidanud kõnekalt ka panga käivitatud algatus ja arendus, kus koostöös kohalike jaekaubandusettevõtetega hakkasime oma klientidele üle Eesti pakkuma igapäevast sularaha väljavõttu.

Kuidas teenus toimib?

  • Sularaha väljavõtmine on sama lihtne nagu kauba ostmine. Lihtsalt kauba asemel ulatab kassapidaja Sulle sularaha.
  • Sularaha väljavõtmise eeldus on millegi ostmine.
  • Sularaha väljavõtmise soovist tuleb kassapidajat teavitada enne tehingu PIN-koodiga kinnitamist.
  • Sularaha saab korraga välja võtta 5–100 eurot.

Kui palju maksab poekassast sularaha väljavõtmine?

Sularaha väljavõtmise tehingule võib rakenduda kaupmehe kehtestatud teenustasu.

Kui palju saan korraga sularaha välja võtta?

Ühe tehinguga saab välja võtta minimaalselt 5 eurot ja maksimaalselt 100 eurot. Nende vahele jääv summa muutub 5-eurose sammuga ehk välja saab võtta 10, 15, 20 jne eurot.

Kas saan sularaha välja võtta ka viipemaksega?

Kauplustes tuleb sularaha väljastamise tehing kinnitada alati PIN-koodiga. See on vajalik turvalisuse tagamiseks ja veendumaks, et kaarti kasutab selle omanik.

Miks tehing ei õnnestu?

Veendu, et Sinu arvelduskontol on piisavalt raha. Swedbanki kliendina saad teha seda hõlpsalt mobiiliäpis. Kui oled kindel, et Sul on piisavalt raha, kuid pank keeldub tehingust, võib olla põhjus selles, et oled oma pangakaardi ostulimiiti ületamas. Kui oled mõne muu panga klient, veendu, et pank on seda tüüpi tehingud lubanud.

Kas kaupluse teenindaja näeb minu arvelduskonto seisu?

Kaupluse kassapidaja ei näe, kui palju on Sinu arvelduskontol raha. Kui Sa pole kindel, kas Sul on piisavalt raha, soovitame kontrollida enne tehingu sooritamist vaba jääki mobiiliäpis.

Kas kaupluse teenindajal on õigus sularaha väljastamisest keelduda?

Teenindaja võib sularaha väljastamisest keelduda, kui kassas pole piisavalt sularaha.

Märksõnad: Nõuanded, Sularaha, Tarbimine