Avalehele
Videonõustamine muudab klienditeeninduse kiiremaks ja mugavamaks

Videonõustamine muudab klienditeeninduse kiiremaks ja mugavamaks

Videokohtumistest sõprade ja kolleegidega on saanud igati tavaline nähtus. Nüüdseks pakuvad seda mugavat ja ajasäästlikku suhtlusviisi ka mitmed teenuseosutajad, sh pangad.

Ka Swedbankis oleme alates selle aasta veebruarist pakkunud klientidele erinevatel teemadel videonõustamisi. Meie kliendina saad aja videonõustamiseks broneerida oma internetipangas, nõustamine ise toimub MS Teamsi keskkonnas. Nõustamine ise sarnaneb oma olemuselt paljuski tavanõustamisele, mida pakume pangaesindustes, kuid sellel osalemiseks on Sul lihtsalt vaja internetiühendusega seadet: arvutit, tahvelarvutit või nutitelefoni.

Kõige sagedamini soovivad kliendid rääkida investeerimisvõimalustest ja isiklikest rahaasjadest

Meie kliendid, kes on tänaseks videonõustamist proovinud, on uue ja mugava võimaluse hästi vastu võtnud ning kasutavad seda meelsasti selliste keerukate teemade arutamiseks nagu investeerimisvõimalused, pension ja igapäevased rahaasjad.

Samuti on videonõustamine suureks abiks neile, kel on tarvis pangaspetsialisti nõu, kuid kel ei ole võimalik pangaesindusse kohapeale tulla. Videonõustamise käigus on Sul kliendina võimalik jagada enda ekraanikuva pangatöötajaga või vastupidi. Nii saad lisateadmisi internetipanga ja erinevate teenuste kasutamise kohta.

„Videonõustamine on osutunud väga kasulikuks. Pandeemia ajal sain tänu sellele pangatöötajaga kohtumise kokku leppida ning arutada rahaasju, mis on minu jaoks väga olulised. Minu arvates on selline suhtlusvorm mõnes olukorras isegi mugavam kui füüsiline kohtumine. See säästab aega ja on lihtsam, kui kontorisse tulek. Lisaks sain videonõustamise ajal internetipangas lepingu sõlmida ja muud formaalsused korda ajada,“ on klient jaganud tagasisidet.

Isegi arstid pakuvad videokonsultatsioone

COVID-19 pandeemia on kahtlemata kannustanud erinevaid digivõimalusi. Hinnanguliselt kasvas digilahenduste kasutamine tarbijate ja ettevõtete seas vaid kaheksa nädalaga viie aasta jagu. Lisaks finantsvaldkonnale näeme sellist trendi ka paljudel teistel aladel. Näiteks ei tule meile enam üllatusena võimalus saada videokonsultatsiooni teel meditsiinilist nõu. Ka panga kliendiks registreerumise ja konto avamise saab Eesti kodanik täna ilma kontorisse tulemata ära teha.

Enamik Swedbanki kliente teeb juba praegu üheksa kümnest igapäevasest pangatoimetusest mobiiliäpis või internetipangas. Seetõttu on videonõustamine igati loogiline samm veelgi mugavamate pangateenuste osutamise teekonnal.

Märksõnad: Digi, videonõustamine