Tagasi
Apranga taastus kolmandas kvartalis kiiresti

Apranga taastus kolmandas kvartalis kiiresti

Apranga kolmanda kvartali poodide müük kahanes eelmise aastaga võrreldes vaid 4,4% 53 miljoni euroni, samas kui brutomarginaal kasvas 2,2 protsendipunkti võrra 44,6%-ni. Saavutatud brutomarginaal on kolmandate kvartalite kõrgeim viimase viie aasta jooksul, mida toetas allahindluskampaaniate vähendamine. Lisaks hoidis ettevõte tegevuskulud tugeva kontrolli all (aastane langus 11,4%), mida toetasid üüride langetused rendileandjate poolt ja riiklikud toetusmeetmed. Selle tulemusena kasvas kulumieelne ärikasum EBITDA aastaga 29% võrra 11,2 miljoni euroni, ületades meie ootuseid 45% võrra.

Teine COVID-19 laine kogub hoogu

Kuigi neljas kvartal algas paljulubavalt kui oktoobri müük tuli sarnane eelmisele aastale, siis taastumine oli tõenäoliselt ajutine. 7. novembrist kehtestati Leedus, Apranga koduturul, taas liikumispiirangud, kuna COVID-19 statistika halvenes järsult. Siiski olid esialgsed piirangud kevadistega võrreldes leebemad kui poodidel lubati püsida avatuna kui klientidele suudeti tagada 10-meetrised vahemaad.

Ootustes vähem pessimismi

Kuna olime eelmises kvartalis liialt pessimistlikud ning kolmas kvartal oli üle ootuste hea, siis tõstsime 2020. aasta käibeootuse 178 miljoni euroni (varem 158 miljonit eurot), EBITDA ootuse 28% võrra 28 miljoni euroni ning puhaskasumi ootuse 5,7 miljoni euroni (varem 1,1 miljonit eurot). Samas 2021. aasta ootused jätsime sarnasele tasemele, tõstes käibeootuse 4% võrra 185 miljoni euroni, EBITDA ootuse 2% võrra 25 miljoni euroni ning oodatava puhaskasumi jätsime 6,5 miljonile eurole. Tõstsime Apranga aktsia hinnasihi 1,8 eurole (varem 1,7 eurot), kuid säilitasime Neutraalse soovituse.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 04.11.2020 kell 15:10 ning mis avaldati 04.11.2020 kell 15:12, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.

Märksõnad: Apranga