Tagasi
Kepler Cheuvreux: Teliat ootab keeruline kvartal

Kepler Cheuvreux: Teliat ootab keeruline kvartal

Teine kvartal saab Telia jaoks keeruline olema, kuid Kepler Cheuvreux hinnangul näitasid esimese kvartali tulemused ka mõningaid julgustavaid trende.

„Telia järgis Tele2 eeskuju ja loobus kehva nähtavuse tõttu enda selle aasta EBITDA prognoosist. Selle asemel teatati, et pärast spordi ja TV reklaami üksuse kasumihoiatust märtsi lõpus, oodatakse 2020 aastal vaba rahavoogu 10,5-11,5 miljardi Rootsi krooni asemel 9,5-10,5 miljardit krooni. Uus vahemik vastab hästi praegusele turu ootusele. Juhtkonnal on õigus, kui väidab, et vaba rahavoog on investoritele kõige olulisem, kuna annab rohkem tegevusruumi kui EBITDA,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Telia kohta käivas analüüsis.

Telia esimese kvartali korrigeeritud EBITDA oli 7,28 miljardit Rootsi krooni. Aasta tagasi oli sama näitaja 7,41 miljardit krooni. Analüütikute konsensus oli 7,51 miljardit krooni.

Hästi ette valmistunud

„Kuigi juhtkond on arusaadavalt selle aasta EBITDA osas ebakindel, siis meie arvates on Telia hästi ette valmistunud praegusteks raskusteks, kuna uude olukorda on ettevõte sisenenud paranevate põhinäitajatega ning samal ajal on alustatud kulude optimeerimisega.  Me ootame järgmisel aastal taastumist TV/Media üksuse kasumile, see peaks toetama edasiste dividenditasemete normaaliseerumist,“ kirjutati analüüsis.

Aktsiale korrati ostusoovitust

„Me langetame 2020 aasta prognoosi teenuste käibele ja EBITDA-le 1-2% võrra, eelkõige Norra ja Soome pärast ja negatiivsete valuutakursside liikumiste tõttu. Meie 2021-22 prognoosid jäävad muutumatuks. Kordame aktsiale „Osta“ soovitust,“ seisis analüüsis.

Aktsia hinnasiht langetati 46 Rootsi kroonilt 45 kroonini.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Vaata lisaks: