Tagasi
Kepler Cheuvreux: Volvo tulemused oodatust paremad

Kepler Cheuvreux: Volvo tulemused oodatust paremad

Kepler Cheuvreux tõstis Volvo 2. kvartali tulemuste järgselt veokitootja prognoose, kuigi pandeemia mõju tulemustele hinnatakse sel aastal märkimisväärseks. „Peamiseks põhjuseks on oodatust paremad tellimused, seda eriti ehitustehnika segmendis. Ootame endiselt, et pandeemia mõju saab olema märkimisväärne, kuid näeme 2. kvartali tulemustest, et lähiaastatel on oodata olulist taastumist. Volvo nägi juunis nõudluse taastumist, kuid 2020 on oodata raskeveokite müügile 40-50% langust ning 2021-23, 20-30% tõusu,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Volvo kohta käivas prognoosis.

Hiinas taastumine, Euroopas langus

„Teise kvartali käive oli 73 miljardit SEK-i, mis on 5-6% rohkem kui meie ootasime. Erinevust saab seletada ehitustehnika oodatust parema müügiga. Müük vähenes oluliselt NAFTA ja Euroopa riikides, kuid püsis Hiina taastumise tõttu muutumatuna Aasias. Müük kukkus võrreldes eelmise aasta sama ajaga 38% ja peamiseks põhjuseks on 46%-line langus veoautode tarnetele. Bussidele oli samuti keeruline kvartal, kuna sarnaselt lennundusega, kukkus uute busside tellimuste arv 90%. Raske oli kvartal ka Finantsteenuste segmendile,“ kirjutati analüüsis.

Tugev rahapositsioon

„Volvol on tugev finantspositsioon, kuna vaba raha on 25 SEK-i aktsia kohta. See võib suureneda veel 10 SEK-i võrra, kui UD Trucks veokiüksus müüakse ära Isuzule. Kuid vaadates tulevikku, siis võib tugevnev Rootsi kroon mõjuda Volvo tulemustele negatiivselt,“ seisis analüüsis.

Tõsteti aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux tõstis Volvo aktsia hinnasihti 155 Rootsi kroonilt 175 Rootsi krooninile. „Kordame aktsiale „Osta“ soovitust, kuna prognoosime tulemustele kasvu,“ kirjutati analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.