Tagasi
Suurim kindlustushüvitis oli ligi 200 000 eurot

Suurim kindlustushüvitis oli ligi 200 000 eurot

Ühtekokku maksis Swedbanki varakindlustusselts oma klientidele möödunud aastal kahjuhüvitisi summas ligi 32 miljonit eurot. Suurim hüvitis oli ligi 200 000 eurot, mis maksti välja seoses maja põlenguga. Kaskokindlustuse suurima hüvitisena maksti välja üle 100 000 euro seoses libedaga teelt väljasõiduga. Liikluskindlustuse suurim väljamakse ületas 55 000 eurot. Tegemist oli kahe sõiduki kokkupõrkega.

Viimase aastate tõsisemad kindlustusjuhtumid on tingitud tulekahjudest. Tulekahjus saavad majad reeglina niivõrd kannatada, et need tuleb sisuliselt nullist üles ehitada. Eelmisel aastal oli 149 põlenguga seotud kindlustusjuhtumit ning suurima hüvitisena maksime kliendile välja ligi 200 000 eurot. Kuna kõigepealt süttis garaaž, hävis tulekahjus ka pere auto ning muu tehnika, näiteks ATV ja murutraktor. Tegu oli 70ndatel ehitatuid vana puit-kivimajaga, ning esialgu oli plaan taastada maja juba olemasoleva vundamendi peale, kuid peale ehitusekspertiisi otsustati ka see uus ehitada.

Kodukindlustus

Kodukindlustuse juhtumeid fikseeriti aasta jooksul ligi 17 000. Kokku maksti klientidele ligi 9 miljonit eurot. Enim väljamakseid tehti purunenud esemete eest. Sagedased on samuti veekahjud ning loodusnähtustest tingitud kahjud. Päevas esitatakse umbes 46 kodukindlustuse kahjuavaldust.

Kasko- ja liikluskindlustus

Kaskokindlustuse kahjuavalduste arv kasvas aastaga 13% ja liikluskindlustuse avalduste arv 26%. Aasta aastalt kasvab kindlustatud autode arv, mis peegeldub ka kahjujuhtumite statistikas. Inimeste majanduslik seis on hea ning sõidukeid ostetakse järjest rohkem. Näeme, et huvi kaskokindlustuse vastu on kasvanud ka veidi vanemate autode omanike seas. Kõige tihedamini tuleb ette väiksemaid liiklusõnnetusi ja klaasikahjusid, sageli läheb klientidel vaja ka autoabi teenust. Näiteks vajatakse käivitusabi või abi seoses purunenud rehviga. Valdavalt on kaskokindlustuse juhtumid sellised, kus osaleb vaid üks sõiduk, näiteks teelt väljasõit või kokkupõrge takistusega.

Kaskokindlustuse suurim väljamakse, üle 100 000 euro, tehti libedaga teelt väljasõitnud auto omanikule. Liikluskindlustuse suurim väljamakse tehti seoses kahe sõiduki kokkupõrkega, kus peateel liikunud sõidukile sõitis ette kõrvalteelt tulev auto. Hüvitise summa oli üle 55 000 euro.

Kaskokindlustuse hüvitisi maksti klientidele aasta jooksul kokku pea 15 miljonit eurot, keskmine hüvitise summa kasvas 14% ehk 920 euroni. Liikluskindlustuse väljamakseid tehti summas üle 5 miljoni euro, keskmine hüvitise summa kasvas samuti 12% ehk 1540 euroni.