Tagasi
Nordeconi ehituslepingute jääk kasvas uute lepingute rekordmahu tõttu 70%

Nordeconi ehituslepingute jääk kasvas uute lepingute rekordmahu tõttu 70%

Nordeconi esimese kvartali käive langes eelmise aastaga võrreldes 21% 34,5 miljoni euroni. Kuna 2018. aastal langes lepingute mahu jääk 30%, siis ootasime esimese kvartali käibe languseks 13%. Tänu uute lepingute kvartaalsele rekordmahule (93 miljonit eurot) kasvas esimese kvartali lõpuks ehituslepingute jääk eelmise aastaga võrreldes 70%, 171 miljoni euroni. Müügi langus oli meie ootustest suurem, kuna ülehindasime uute lepingute käibesse jõudmise kiirust. Lepingute maht kasvas tänu Hoonete segmendile, samas kui Rajatiste segment kannatab väheste infrastruktuuri projektide arvu tõttu. Rajatiste segmendi osa teostamata tööde portfellis oli vaid 14%, mis on Nordeconi jaoks madalaim tase aastast 2007.

Rajatiste segment

Kuigi Hoonete segmendis kasumlikkus kasvas, siis Rajatiste segmendis brutokahjum kasvas 1 miljoni euroni, langetades kogu grupi kulumieelse ärikasumi (EBITDA) aastaga 8% võrra -1 miljoni euroni, samas kui meie ootus oli paranemine -0,3 miljoni euroni. Kuigi esimene kvartal on Nordeconi Rajatiste segmendile tüüpiliselt kõige madalama sesoonsusega (näiteks 2018. aastal  moodustas segmendi esimese kvartali müük kogu aasta müügist 10%), siis tõenäoliselt on 2019. aasta esimese kvartali kahjum piisavalt sügav, et suurema käibega teise kvartaliga ei suudeta siiski esimese kvartali kahjumit tagasi teha.

2019. aasta väljamaksed 12 senti aktsia kohta

Kuna Hoonete segment sai oodatust rohkem uusi lepinguid, siis tõstame Nordeconi 2019. aasta müügitulu ootusi 238 miljoni euroni (eelmine ootus 225 miljonit eurot). Esimese kvartali kulumieelne ärikasum EBITDA jäi meie ootustele alla 0,8 miljoni euro võrra, kuid 2019. aasta EBITDA ootusi langetame 0,2 miljoni euro võrra 5,7 miljoni euroni, kuna ootame, et kasvanud lepingute maht ja sellega kasvanud müügimaht teenivad kasumit juurde. Kuna Nordeconi väljamaksed aktsionäridele on 2019. aastal meie ootustest suuremad (Nordecon maksab sel aastal 6 eurosenti aktsia kohta dividendidena ja 6 eurosenti kapitali väljamaksena) ja tegime väikseid muudatusi ka rahavoogude ootustesse, siis langetasime Nordeconi hinnasihi 1,1 euroni aktsia kohta (eelmine hinnasiht 1,15 eurot), kuid säilitasime Osta soovituse.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega.

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis avaldati 3.06.2019 kell 20.15, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.