Tagasi
Aktsiaturg: Tallinna Sadama esimese kvartali käive langes väiksemate veomahtude tõttu

Aktsiaturg: Tallinna Sadama esimese kvartali käive langes väiksemate veomahtude tõttu

Tallinna Sadama esimese kvartali käive langes 3%, samas kui meie ootus oli 1% käibe tõusu. Kui Reisisadamate, Reisiparvlaevade segmendid ja jäämurdja Botnica saavutasid meie ootustele vastava käibe, siis Kaubasadamate käive jäi 0,9 miljoni euro võrra meie ootustele alla. Kuna Tallinna Sadam teatas varem kaubalaevade arvu 6% kasvust, siis ootasime laevatasude kasvu ka Kaubasadamate segmendilt. Kuna külastavad laevad olid keskmiselt eelmise aastaga võrreldes väiksemad, siis laevatasud langesid aastaga 0,5 miljoni euro võrra, jäädes alla meie 0,3 miljoni euro kasvu ootusele. Reisisadamate käibe kahanemine oli oodatav, sest Tallinna Sadama suurim klient Tallink tegi Tallinna Sadamat kasutatavatest laevadest neljale korralisi hooldustöid.

Kõrge püsikulude tase alandas esimese kvartali marginaale

Kuna Tallinna Sadama muutuvkulude osa, mis mahtude vähenemise korral langeks, on väike, siis käibe langus kandus otse sadamasegmentide kulumieelsele ärikasumile (EBITDA). EBITDA langes eelmise aastaga võrreldes 4% ja jäi meie ootustele alla 0,5 miljoni euroga ehk 2,6%. Kuna Botnica tulud on indekseeritud vastavalt kütusehinna muutustele ja inflatsioonile, siis jäälõhkuja tulud kasvasid 2%, aga tulude kasv jäi alla tegelike kulude kasvule, mille tõttu segmendi EBITDA langes 0,2 miljoni euro võrra.

Meie hinnangul kaupleb aktsia õiglase väärtuse juures

Langetasime 2019. ja 2020. aasta tulude prognoose, kuna laevatasud jäid meie ootustele alla. Seetõttu langetasime 2019. aasta EBITDA ootuse 71 miljonile eurole. Analüüsi väljalaskmisel kauples Tallinna Sadama ettevõtte väärtus kümnekordse oodatava EBITDA taseme juures ja aktsia kauples neljateistkordse oodatava kasumi juures, mis meie hinnangul on lähedal Tallinna Sadama õiglasele väärtusele. Natuke vähendatud oodatavate rahavoogude tõttu langetasime aktsia hinnasihi 2,2 eurole (varem 2,3 eurot), kuid säilitasime Neutraalse investeerimissoovituse.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega.

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis avaldati 24.05.2019 kell 10.43, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.