Avalehele
Apranga kolmanda kvartali tulemused jäid meie ootustele alla

Apranga kolmanda kvartali tulemused jäid meie ootustele alla

Kolmandas kvartalis kasvasid Apranga kaupluste müügitulud aastaga 5,4% võrra, 67,2 miljoni euroni, mis näitas, et eelmiste kvartalite müügitulu kasv hakkas vaibuma. Kulumieelne ärikasum EBITDA vähenes 6,7% võrra, 11,2 miljoni euroni ning puhaskasum 9,7% võrra, 5,3 miljoni euroni, mis mõlemad jäid meie ootustele vastavalt 6,4% ja 7,9% võrra alla.

Erinevuse meie ootustega tingisid peamiselt oodatust kõrgemad tegevuskulud, mis kasvasid aastaga 12,7% võrra, 24,1 miljoni euroni ehk silmnähtavalt kiiremini kui müügitulu. Vaatamata sellele ei näe me, et tegemist oleks märkimisväärse tagasilöögiga.

Apranga keskendub kulude kokkuhoiule

Tänu efektiivsele varude juhtimisele ja mõne kaubamärgi parematele ostutingimustele, kasvas Apranga kolmanda kvartali brutomarginaal aastaga 0,7 protsendipunkti võrra, 45,5%-ni. Vastukaaluks tuli odavama omahinnaga toodete eest maksta suuremaid frantsiisitasusid, mis kajastuvad tegevuskulude all ja mitte müüdud toodete omahinnas. Lisaks suurenesid ka elektrikulud.

Mõlemad kuluartiklid moodustavad tavaliselt 2,1-2,3% müügitulust. Esimese kuluartikli suurenemist leevendab madalam müüdud kauba omahind ja seeläbi kõrgem brutokasum. Teist kuluartiklit leevendab oktoobris Apranga administratiiv- ja logistikakeskuse katustele paigaldatud päikesepaneelid.

Aprangal on ihaldusväärne dividenditootlus

Tõstsime oma 2022. aasta oodatavat müügitulu 1,2% võrra, 234 miljoni euroni, mis jääb vaid 3% võrra alla ettevõtte planeeritavale 241 miljoni euro (v.a käibemaks) suurusele müügitulu eesmärgile. Samal ajal jätsime 2022. aasta oodatava kulumieelse ärikasumi samaks (36,3 miljonit eurot), kuna veidi kõrgem brutomarginaal tasakaalustab kõrgemaid tegevuskulusid. Tänu madalamale amortisatsioonikulule tõstsime me 2022. aasta oodatavat puhaskasumit 3% võrra, 13,6 miljoni euroni.

Jätsime Apranga aktsia hinnasihi samaks (2,5 eurot), mis tähendab, et Apranga kaupleks 5-kordse 2022. aasta oodatava ettevõtte väärtuse / kulumieelse ärikasumi (EV/EBITDA) kordaja juures. Meie 2022-2023. aastate oodatavate dividendimaksete (0,18-0,19 eurot) 10%-lise tootluse juures ei jää meil muud üle, kui korrata aktsiale investeerimissoovitust Osta.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 03.11.2022 kell 12:24 ning mis avaldati 03.11.2022 kell 12:24, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.

Märksõnad: Aktsiaturg, APG1L, Apranga