Avalehele
Detsembri enimkaubeldud aktsiad

Detsembri enimkaubeldud aktsiad

Detsembris kaubeldi Swedbanki internetipangas enim energeetika-, pangandus-, ehitus- ja tehnoloogiasektori aktsiatega.

Eelmisel kuul teatas taastuvenergiatootja Enefit Green, et teeb 150 miljoni eurose investeeringu 90megavatise tuulepargi väljaehitamiseks Leedus. Tegu on teise etapiga kolmeosalisest arendusprojektist.

Leedu reisifirma Novaturas teatas börsile, et ettevõte vahetas välja tegevjuhi.

Tallink Grupp võttis 298 miljoni euro suuruse ujuva intressimääraga laenu, mis põhineb euriboril. Selle tagasimakse tähtaeg on viis aastat. Laenuga refinantseerib laevafirma viimastel aastatel võetud mitme olulise laenu jäägid.

Ülemaailmne jaekaubandusettevõte Costco Wholesale maksab jaanuaris lisadividendi 15 dollarit aktsia kohta. Lisaks teatas ettevõte, et vahetab alates uuest aastast välja tegevjuhi.

Ravimitootja Pfizer prognoosis eelmise aasta lõpus, et ootab 2024. aastaks oodatust nõrgemaid majandustulemusi.

Rahvusvaheline nafta- ja gaasiettevõte Exxon Mobil teatas, et kulude vähendamine aitab ettevõttel aastaks 2027 kasumi kahekordistada. Lisaks suurendab naftagigant oma aktsiate tagasiostu.

Andmetöötluse liider AMD tuli turule uue kiibiga, mis on disainitud tehisintellekti (AI) serveritele. Ühtlasi on lubanud uut kiipi kasutama hakata ka Microsoft ning Meta.

Instrumentide järjestus tugineb möödunud kalendrikuu jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel. Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel.