Avalehele
Eelmist kuud jäid aktsiaturul iseloomustama uued börsidebüüdid ja majandustulemused

Eelmist kuud jäid aktsiaturul iseloomustama uued börsidebüüdid ja majandustulemused

Oktoobris tehti kõige enam tehinguid aktsiatega sektoritest nagu taastuvenergia, tehnoloogia, pangandus, ravimitööstus ja logistika.

 

Eelmist kuud jäid iseloomustama uued börsidebüüdid ja majandustulemused

Investorid märkisid Enefit Greeni IPO neli korda üle ning märkimises osales enam kui 60 000 investorit, mis on ligi 5 protsenti Eesti elanikest. Tegemist oli Baltimaade rekordiga.

Rootsi võrguseadmete tootja Ericsson teatas eelmisel kuul, et sai kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga oodatust parema kasumi ja seda vaatamata 5G turuosa kaotusele Hiinas.

Pikalt Londoni börsil odavnenud Wise’i aktsia langus peatus oktoobri teises pooles ning aktsia tõusis börsile tulemise hinnast kõrgemale tasemele.

Läti finantsteenuste ettevõte DelfinGroup korraldas eelmisel kuul aktsiate esmase avaliku pakkumise, millega kaasati 8,09 miljonit eurot ehk 73% eesmärgist.

Tesla müüs kolmandas kvartalis 241 300 sõidukit, mis on aastatagusega võrreldes 73,2% kasvu. Müügist 96% andsid Model 3 ja Model Y, mis on praegu maailmas kaks enim nõutud elektriauto mudelit.

Nokia teatas eelmisel kuul, et kolmanda kvartali ärikasum kasvas võrreldes eelmise aasta sama ajaga ligi 30%. Ühtlasi suutis Nokia selle tulemusega ületada analüütikute ootusi.

Novavaxi aktsia sattus langustrendi, kuna mitmete teadete järgi kulub biotehnoloogiafirmal veel vähemalt aasta, et tuua turule enda Covidi vaktsiin, mis vastaks regulatsioonidele.

Oktoobri keskel tuli teade selle kohta, et Austraalia hasartmänguautomaatide tootja Aristocrat Leisure ostab mängutarkvara tootva Playtechi.

Facebooki, uue nimega Meta Platformsi, tabas eelmise kuu alguses katkestus, kui lisaks suhtlusvõrgusikule endale, oli 6 tundi maas veel Instagram ja WhatsApp.

 

Oktoobris Swedbanki internetipangas enim ostetud ja müüdud aktsiad käibe põhjal:

Instrumentide järjestus tugineb möödunud kalendrikuu jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel. Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel.