Avalehele
Kepler Cheuvreux: Ericssonilt tugevad tulemused

Kepler Cheuvreux: Ericssonilt tugevad tulemused

Kepler Cheuvreux tõstis pärast teise kvartali tulemuste avalikustamist Ericssoni selle ja järgmiste aastate prognoose. „Käive peaks sel aastal suurenema 1,5%, tegevusmarginaal võib tõusta 10,5%-ni ja Ericssoni vaba rahavoog peaks tõusma 13 miljardi SEK-ini. Me tõstsime ka käibe, tegevusmarginaali ja EPS-i prognoose aastateks 2020-22, pärast oodatust tugevamaid 2. kvartali tulemusi,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Ericssoni kohta käivas analüüsis.

Käive kasvab 5G toel

„Juhtkond andis julgustava väljavaate järgmisteks kuudeks, kuna 5G võrkude rajamine võib taaskord hoogustuda. Kuigi mõned kliendid on enda võrguinvesteeringuid suurendamas (sealhulgas Hiina, Jaapan ja Korea), siis Euroopa on suures osas praegu ettevaatlik. Juhtkond ei suutnud öelda, kas peaksime ootama kõrgemat või madalamat sesoonsust COVID-19 tõttu,“ kirjutati analüüsis.

Ericsson ise prognoosib, et raadio juurdepääsuvõrgu (RAN) turg kasvab sel aastal 4%, võrreldes eelmise aasta 5% kasvuga. „Me usume, et Ericssoni käive võib kolmandas kvartalis võrreldes teise kvartaliga suureneda 2%, tänu 5G suuremale kasutuselevõtust Hiinas ja Taiwanis, kõrgele aktiivsusele Jaapanis, Koreas ja Ameerika Ühendriikides, kus COVID-19 mõju 5G-le on endiselt piiratud. Olukord Lähis-Idas on aga palju keerulisem (Saudi Araabia on jätkuvalt arendamas 5G võrke, kuid teised turud pole naftahinna kõikumise tõttu nii aktiivsed olnud). Euroopas on turuolukord väljakutsuv, kuid Ericsson on kasvatamas turuosa tänu DT, Telecom Italia ja Põhjamaade operaatoritele,“ seisis analüüsis.

Kepler Cheuvreux prognoosib, et neljandas kvartalis võib Ericssoni käive kasvada 5% võrreldes kolmanda kvartaliga.

Tõsteti aktsia hinnasihti

„Tõstsime aktsia hinnasihi 95 SEK-ilt 110 SEK-ini. Ericsson lõikab kasu tugevast 5G tooteportfellist ja võib jätkata turuosa kasvatamist järgnevatel kvartalitel,“ kirjutati analüüsis. Kepler Cheuvreux kordas Ericssoni aktsiale „Osta“ soovitust.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.