Avalehele
Kepler Cheuvreux soovitab BMW aktsiat osta

Kepler Cheuvreux soovitab BMW aktsiat osta

Kepler Cheuvreux on endiselt mures BMW pikaajalise strateegia pärast, kuid usutakse, et autotootja on praeguseks kriisiks hästi valmistunud.

Langetati prognoose

„BMW-l on väga paindlik kulustruktuur ja piisavalt likviidsust, et aidata praegune torm üle elada. Kuigi turg ootab praegu BMW-lt kahjumit, näeme meie ettevõtet endiselt kasumis. Ootame automüügile 12% langust ning autosegmendi EBIT marginaaliks eelneva 6,6% asemel nüüd 2,3%, mis on 2-4% prognoosi alumises otsas.  Ootame BMW 2020 autosegmendi vaba rahavooks 1 miljard eurot. Iga päev, mil BMW tegevus on täielikult seiskunud, kaotab ettevõte 70 miljonit eurot. Ettevõttel on likviidsust 28,7 miljardit eurot, millest 8 miljardit on kasutamata krediidilimiidid,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud BMW kohta käivas analüüsis.

Analüüsimaja ootab järgmisel aastal nõudluse kasvu ning prognoosib BMW autosegmendi marginaaliks 5,7%. Eelmine prognoos 2021 aastaks oli 7,1%.

Müügisoovitus asendus ostusoovitusega

„Me oleme endiselt mures BMW pikaajalise strateegia pärast, mis puudutab elektrisõidukeid. Takistuseks on ka Brexit, kuna BMW-l on tootmistegevust Suurbritannias. Kuid me usume, et BMW on hästi valmistunud praeguseks olukorraks ning üleliia on muret BMW lühiajalise likviidsuse pärast. Me loobume enda mitmeid aastaid kestnud negatiivsest hoiakust BMW osas ja anname aktsiale „Osta“ soovituse,“ kirjutati analüüsis.

Aktsia hinnasihi langetas Kepler Cheuvreux 60 eurolt 53 eurole, mis on 11,7% langust.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Märksõnad: Kepler Cheuvreux