Avalehele
Kepler Cheuvreux soovitab Equinori aktsiat osta

Kepler Cheuvreux soovitab Equinori aktsiat osta

Equinori esimese kvartali tulemused olid alla Kepler Cheuvreux ootuse, kuid aktsiale säilitati „osta“ soovitus.

„Vaatamata oodatust halvematele tulemustele, oleme veendunud, et Equinor on praegu väga hästi valmis tulemaks toime langusega. Seda näitab meile esimese kvartali tugev rahavoog, mis oli 3,3 miljardit dollarit. Pärast tähelepanuväärset kulude vähendamist (kapitalikulud vähenesid 19%, dividendid 67%, uurimiskulud 40%, aktsiate tagasiost peatatud), on ettevõte üks meie eelistatumaid aktsiaid, mida languse ajal omada,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Equinori kohta käivas analüüsis.

Equinor loobus tootmisprognoosist

„Tegime mõningaid muudatusi 2020 rahavoo ja kasumi prognoosile. Equinor tõi konverentsikõnes välja, et seisab silmitsi tootmise vähenemisega mitte ainult Norras, vaid ka mitmes teises kohas. See võib kaasa tuua kasumiprognoosi langetamise, kuna meie praegune tootmisprognoos oleks siis liiga optimistlik. Equinor on võimalikule tootmise vähendamisele vastanud sellega, et ei anna tootmisprognoose 2020 aastaks, kui kinnitas, et 2019-26 on pikaajaline tootmiskasvu prognoos aastas 3%,“ kirjutati analüüsis.

Maksumuudatuste mõju

„Norras viis valitsus täide maksumuudatuse, mis on ajutist laadi, kuid selle eesmärgiks on parandada naftafirmade likviidsust. Equinori teatel ei too maksumuudatused kaasa aga uusi investeeringuid. Seetõttu me ootame, et näha, kas parlamendilt on tulemas uusi ettepanekuid enne, kui me teeme muudatusi enda prognoosides. Maksumuudatus võib kaasa tuua muudatusi rahavoo prognoosis, kuid ei ole veel teada, kui palju,“ seisis analüüsis.

Kepler Cheuvreux kordas Equinori aktsiale 150 kroonist hinnasihti.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Vaata lisaks: