Avalehele
Kepler Cheuvreux soovitab Volvo aktsiat osta

Kepler Cheuvreux soovitab Volvo aktsiat osta

Volvo esimese kvartali tulemused suutsid ületada Kepler Cheuvreux ootusi, kuid uute veokite tellimuste arv on alates märtsi keskpaigast järsult kukkunud.

„Veokite tellimused vähenesid ootuspäraselt 16 protsendi võrra ja alates märtsi keskpaigast on uute tellimuste arv järsult langenud. USA-s on Volvo edasimüüjatega leppinud kokku, et laovarude suurendamise asemel, tellimused tühistatakse. Volvo EBIT oli 7,1 miljardit Rootsi krooni, võrreldes konsensusega 6,2 miljardit krooni. Kepler Cheuvreux prognoos oli 4,8 miljardit krooni. Erinevust saab seletada oodatust tugevama tulemusega ehitusseadmete üksuses. Vaba rahavoog oli ootuspäraselt negatiivne 4,7 miljardit SEK-i,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Volvo kohta käivas prognoosis.

COVID-19 mõju

„COVID-19 on sundinud enamus globaalse haardega veokitootjaid, sealhulgas Volvo, tootmist peatama. Sellel saab olema tõsine mõju teise kvartali tulemustele. Volvo on muutunud vastupidavamaks ning järelturg pakub tuge. Kütusehindade langus toetab veokiostjate rahavoogu,“ kirjutati analüüsis.

2020 aasta saab olema keeruline

„Volvo loobus COVID-19 põhjustatud ebakindluse tõttu edasiste prognooside tegemisest. Eelnevalt arvasime, et Euroopa veokiturg kukub 2020 üle 30 protsendi. Nüüd peame võimalikuks, et langus saab olema 40-50%. Eelnevalt ootasime NAFTA riikides langust 40 protsenti, kuid praegu paistab see olevat pisut liiga konservatiivne,“ kirjutati analüüsis.

Aktsiat soovitatakse osta

„Me langetame enda prognoose 10-15 protsendi võrra. 2020 saab olema keeruline, kuid Volvo finantspositsioon on tugev. Me säilitame aktsiale „Osta“ soovituse ja hinnasihi 140 SEK-i,“ seisis analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Vaata lisaks: