Avalehele
Kepler Cheuvreux: Stora Enso hea positsioon

Kepler Cheuvreux: Stora Enso hea positsioon

Stora Enso esimese kvartali tulemused näitavad, et ettevõtte on hea seisus, usub Kepler Cheuvreux.

„Ettevõte peaks tulema toime praegustes enneolematult rasketes oludes tänu suurele pakendi ja metsanduse üksuste osakaalule ning enda kulude vähendamise programmile. 2020-21 oleme ettevaatlikud paberiüksuse ja saematerjali üksuse osas. EBIT 180 miljonit eurot oli üle meie ootuse 140 miljonit eurot,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Stora Enso tulemuste kohta käivas analüüsis.

Teise kvartali eelvaade

„Vaadates teist kvartalit, siis on turutingimused ettevõtte jaoks keerulised. Paberiüksusele on oodata eriti nõrka tulemust, kuna mahud võivad kukkuda võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga 30%. Saematerjali üksuse mahtude languseks on oodata 20%. Äritingimused pakendiüksuse ja metsanduse üksuses peaksid teises kvartalis jääma stabiilseks,“ kirjutati analüüsis.

Oodata on kulude vähendamist

„Me ootame, et ettevõte kaitseb enda marginaale kulude vähendamise meetmetega. Ettevõtte juhtkond on kindel, et käimasolev kulude vähendamine läheb oodatust paremini ning praegune eesmärk on vähendada tegevuskulusid 350 miljoni euro võrra 2021 aasta lõpuks (eelmine eesmärk oli 275 miljonit eurot),“ seisis analüüsis.

Aktsiat soovitatakse osta

„Bilanss on tugev ja kordajad järgmiseks aastaks on väga ahvatlevad. Me kindlalt kordame enda „Osta“ soovitust ja hinnasihti 13,5 eurot, mis põhineb meie 2021 P/E prognoosil 14x,“ kirjutati analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Vaata lisaks: