Avalehele
Kepler Cheuvreux tõstis Ericssoni aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux tõstis Ericssoni aktsia hinnasihti

Ericssoni tulevikuprognoos oli piisavalt optimistlik, et Kepler Cheuvreux tõstis võrguseadmete tootja aktsia hinnasihti.

Ericsson kergitas prognoose

Ericssoni juhtkond tõstis 2020 müügieesmärgi 230-240 miljardi Rootsi kroonini, võrreldes eelneva 210-220 miljardi kroonise prognoosiga. Seda tänu paremale turunõudlusele, soodsatele valuutakurssidele ning positiivsele panusele, mida annab antennitehnoloogia ettevõtte Kathrein omandamine. „2019 aastal võib müük kasvada 4,5%, kuid 2020 võib müügikasv aeglustuda 3%-ni ja seda suurenenud konkurentsi tõttu USA-s. Tugevamat kasvu on 5G võrgu arendamise tõttu oodata Hiinas ja Jaapanis,“ seisis Ericssoni kohta käivas analüüsis.

Rootsi võrguseadmete tootja kolmanda kvartali käive suurenes 6%, 57,1 miljardi kroonini. Korrigeeritud ärikasum suurenes 3,8 miljardilt 6,5 miljardi kroonini. Ettevõtte teatel oli kasvu taga asjaolu, et nõudlus 5G seadmete järele tuli oodatust varem.

Ericsson prognoosib tugevat vaba rahavoogu käesolevaks aastaks ning et 2022. aastal moodustab vaba rahavoog 8% käibest.

Kasumimarginaal üle 10%

Ericssoni kasumimarginaal tõusis kolmandas kvartalis 11,4%-ni ning ettevõte prognoosib, et 2020 on kasumimarginaal jätkuvalt üle 10%. Kepler Cheuvreux prognoosib Ericssoni järgmise aasta kasumimarginaaliks 11,5%. Aastaks 2022 prognoosib Ericsson, et kasumimarginaal saab olema 12-14%. Kepleri prognoos on 13%.

Hinnasihti tõsteti 5,7%

Kepler Cheuvreux tõstis Ericssoni aktsia hinnasihi 87 kroonilt 92 kroonile ning säilitas aktsiale „hoia“ soovituse, kuna lähikvartalitel nähakse marginaalidele kasvavat survet.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave

Toome klientideni Euroopa juhtiva investeerimispanga Kepler Cheuvreux aktsiaanalüüsid

Märksõnad: Ericsson, Kepler Cheuvreux