Avalehele
Kepler Cheuvreux tõstis Ericssoni aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux tõstis Ericssoni aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux usub, et Rootsi võrguseadmete tootja Ericsson suudab järgmistel aastatel kasvada 4-5% aastas ning tõstis seetõttu Ericssoni aktsia hinnasihti.

„Vaatamata sellele, et T-Mobile ja Sprint kulutab ühinemise tõttu Ameerika Ühendriikides oodatust vähem mobiilse juurdepääsuvõrgule (RAN), võib turg 2020. aastal jääda tugevaks. Seda tänu 5G kasutuselevõtule USA-s ning tugevatele kasvuväljavaadetele Aasias. Eeskätt riikides nagu Korea, Jaapan ja Hiina. Ka Euroopas on Ericsson enda osa 5G turul kasvatamas. Me prognoosime 2020. aastal 5% orgaanilist kasvu ja seda tänu turuosa suurenemisele Hiinas ja Euroopas,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Ericssoni kohta käivas analüüsis.

Aastateks 2021 ja 2022 prognoosib Kepler Cheuvreux, et Ericssoni orgaaniline kasv saab olema vastavalt 4% ja 4.5%.

Lühiajalised takistused

„Ericsson peaks lühiajaliselt negatiivselt mõjutatud saama suurenenud investeeringutest digitaliseerumisse ja Kathreini konsolideerumisest, mis tähendab küll juhtivat antenniportfelli, kuid see peaks jääma 2020. aastal kahjumisse. Vaatamata 4% suurematele tegevuskuludele 2020. aastal, on Ericsson suuteline saavutama tegevusmarginaaliks rohkem kui 10%. Tänu kõrgemale tegevusmarginaalile, mis 2022 võib tõusta 13% lähedale, peaks 2020-22 Ericssoni vaba rahavoog olema tugev,“ kirjutati analüüsis.

Tõsteti soovitust ja hinnasihti

„Me usume, et kasum aktsia kohta saab 2020-22 olema 1-2% aastas kõrgem, seetõttu tõstame hinnasihi 92 Rootsi kroonilt 95  Rootsi kroonile. Tõstame aktsia soovituse „hoia“ pealt „osta“ peale, kuna väljavaade on järgnevate aastate osas atraktiivne,“ seisis analüüsis.

„Ericsson teatas, et maksab eelmise aasta eest dividendi 1,50 krooni aktsia kohta. Kepler Cheuvreux prognoosib, et järgmisel aastal saab dividend olema 1,60 krooni aktsia kohta.“

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Toome klientideni Euroopa juhtiva investeerimispanga Kepler Cheuvreux aktsiaanalüüsid

Vaata lisaks