Avalehele
Kepler Cheuvreux tõstis H&Mi aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux tõstis H&Mi aktsia hinnasihti

Rootsi kiirmoeketi Hennes & Mauritzi kolmanda kvartali tulemuste järgselt tõstis Kepler Cheuvreux aktsia hinnasihti ning säilitas hoia soovituse.

H&Mi kolmanda kvartali ärikasum suurenes võrreldes möödunud aasta sama ajaga 25%, 5 miljardi kroonini ehk 462 miljoni euroni. „See oli 3% rohkem kui Bloombergi konsensus ning vastas meie ootustele,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud H&Mi kohta käivas analüüsis.

Oodatakse müügi kasvu jätkumist

Müük suurenes kolmandas kvartalis 12%, 62,5 miljardi kroonini ehk 5,8 miljardi euroni.  Tugev oli müügi kasv suurtel turgudel. Ameerika Ühendriikides oli kasv 19% ja pärast mitut järjestikulist kvartalit langust, oli kasv Saksamaal +5% ning seda tänu uue veebimüügi platvormi kasutusele võtmist. Veebimüük kogu kontsernis oli jätkuvalt tugev, suurenedes 25%.

Kepler Cheuvreux prognoosib, et kasvutrend jätkub ka neljandas kvartalis ning 2020. aastal.  Neljanda kvartali müügiks prognoositakse 62,36 miljardit krooni, mis on 11% rohkem võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Järgmise aasta müügiks oodatakse 245 miljardit krooni, mis oleks 5,1% rohkem kui sel aastal.

Uusi poode prognoositakse käesolevaks aastaks 120, mis on 10 võrra vähem kui eelnev prognoos. Järgmiseks aastaks prognoosib Kepler Cheuvreux, et uusi poode avatakse 100. „Oleme H&Mi ärimudeli väljavaadete osas optimistlikud ning näeme jätkuvalt märkimisväärset kasvupotentsiaali H&Mi veebimüügi mudelile, mis juba praegu annab 16% kogumüügist,“ seisis analüüsis.

Ka ärikasumile nähakse neljandas kvartalis ja järgmisel aastal kasvu. Neljanda kvartali prognoos on 5,18 miljardit krooni, mis on 21% rohkem kui eelmine aasta samal ajal. Järgmise aasta prognoos on 20,14 miljardit, mis on 17,5% rohkem kui käesoleval aastal.

Aktsiale jäeti hoia soovitus

Kepler Cheuvreux analüütikute hinnangul on aktsia õiglaselt hinnatud ning riski ja tulu suhe tasakaalus. Investoritel ei tasuks ära unustada ka võimalikke negatiivseid külgi nagu praeguse positiivse trendi pöördumine, seda näiteks nõrgeneva makromajanduse korral.

H&Mi aktsia hinnasiht tõsteti 185 kroonilt 190 kroonile ning säilis hoia soovitus.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave

Loe veel