Avalehele
Kepler Cheuvreux tõstis Stora Enso aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux tõstis Stora Enso aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux usub, et Stora Enso on õigel teel ning tõstis teise kvartali tulemuste järgselt ettevõtte aktsia hinnasihti. „Teise kvartali tulemused näitasid suurt nõrkust paberiüksuses, mille tulemused olid oodatust palju nõrgemad. Head stabiilsust näitas metsanduse divisjon ning suurepärast tugevust pakendiüksus, mille teise kvartali EBITDA suurenes võrreldes eelmise aasta sama ajaga 18%,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Stora Enso kohta käivas analüüsis.

Prognoosid jäid samaks

Stora Enso teise kvartali EBIT oli 178 miljonit eurot, mis on 40% vähem kui eelmine aasta samal ajal. „Meie prognoos oli 110 miljonit eurot. Kui võtta arvesse aasta teises pooles plaanitavate hooldustööde negatiivset efekti, jätame enda 2020. aasta prognoosid suhteliselt samaks. 2021 prognoosides teeme väikeseid muudatusi, kuna usume, et turutingimused normaliseeruvad. Usume, et ettevõtte on palju paremas seisus, kui enamus investoreid seda tajub,“ kirjutati analüüsis.

Riskid Stora Enso tulemustele

Kepler Cheuvreux toob analüüsis välja, et suur osa Stora Enso toodetest on tsüklilised, mis tähendab, et hinnad ja mahud on mõjutatud majanduse käekäigust. 10%-line muutus ettevõtte kõikides hindades mõjutab EBIT-it 800 miljoni euro võrra. 10%-line muutus ettevõtte kõikidest mahtudest mõjutab EBIT-it 350 miljoni euro võrra.

Korrati ostusoovitust

„On ilmselge, et ettevõte on õigel teel ja me tõstame enda aktsia hinnasihi 14,5 eurolt 15 eurole ja kordame „Osta“ soovitust. Kuna pakendiüksusel ja metsanduse divisjonil on väga hea väljavaade, ja ettevõtte on vähendamas enda kulusid, on üldine tulemuste väljavaade hea,“ kirjutati analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Vaata lisaks: