Avalehele
Kepler Cheuvreux: UPM pakub väärtust ja kasvu

Kepler Cheuvreux: UPM pakub väärtust ja kasvu

Vaatamata oodatust madalamatele tselluloosi hindadele neljandas kvartalis, tõstis Kepler Cheuvreux UPM-i 2020 aasta EBITDA prognoosi 3% võrra.

„Riskid meie prognoosides on vähenenud. Oleme põnevil, kuna pärast mitmeid aastaid planeerimist, otsustas UPM investeerida 550 miljonit eurot biokeemia tehasesse Saksamaal. Näeme selles kaalukat ja haruldast investeerimislugu, mis pakub nii väärtust, kui ka kasvu,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud UPM-i kohta käivas prognoosis.

UPM seisab karmides oludes kindlalt

„Neljanda kvartali EBITDA 442 miljonit eurot oli kõrgelt üle meie ootuse 395 miljonit eurot. Paberiüksus näitas tänu väiksematele kuludele rekordilist kasumit, rahavoog oli tugev – ligi 600 miljonit eurot. Nagu ootasime, oli dividendi ettepanek maksta 1,3 eurot aktsia kohta,“ kirjutati analüüsis.

Arvestades keerulist turuolukorda, valmistas Kepler Cheuvreux’le muljet UPM-i kasumitase ning käesolevat aastat nähakse positiivsete toonides. „Kogu tööstusharu stsenaariumi järgi on oodata aasta teises pooles kõrgemaid hindasid paberile, vineerile ja tselluloosile. Tõstame enda 2020 aasta EBITDA prognoosi 3% võrra,“ seisis analüüsis.

Uus tehas loob lisaväärtus

„UPM investeeris 550 miljonit eurot biorafineerimistehasesse Saksamaal Leunas, mille tootmisvõimekus on 220 000 tonni. See investeering suurendab UPM-i taastuvate toodete valikut, alates biodiislist kuni erinevate biokeemiliste toodeteni. Me eeldame, et uus tehas suurendab ettevõtte EBIT-it aastaks 2023 vähemalt 80 miljoni euro võrra,“ kirjutati analüüsis.

Kepler Cheuvreux tõstis UPM-i aktsia hinnasihi 33 eurolt 35 eurole ja kordas aktsiale „osta“ soovitust.

 

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Toome klientideni Euroopa juhtiva investeerimispanga Kepler Cheuvreux aktsiaanalüüsid

Vaata lisaks