Avalehele
Kolmanda kvartali S&P 500 tõusjad ja langejad

Kolmanda kvartali S&P 500 tõusjad ja langejad

S&P 500 on aktsiaindeks, mis järgib 500 börsil noteeritud suure turuväärtusega USA ettevõtet ja mida peetakse üheks juhtivaks indikaatoriks USA majanduse kohta. Kolmandas kvartalis lõpetas indeks 5,3% madalamal, mis tähendab, et indeks oli teist kvartalit järjest karuturul. Aasta algusest kuni kolmanda kvartali lõpuni on indeks langenud peaaegu 25%, mis on halvim tulemus pärast 2008. aastat.

Kolmas kvartal algas S&P 500 jaoks tõusuga, kui juulis suutis aktsiaindeks tänu ettevõtete tugevatele tulemustele kerkida 9%. Kuid Föderaalreservi agressiivne võitlus inflatsiooniga kulmineerus intressimäärade tõstmisega ning see tõmbas aktsiate tõusule pidurit. S&P 500 11 sektorist lõpetasid plusspoolel ainult kaks: tsüklilised kaubad ja energeetika.

S&P 500 suurim tõusja Constellation Energy aktsia sai hoo sisse pärast juuli lõpus demokraatide poolt heaks kiidetud 369 miljoni dollarilist paketti, mis on mõeldud kliimamuutuste vastu võitlemiseks. Constellation Energy on enda kohta öelnud, et on USA suurim süsinikuvaba energia tootja. Tõusjate teisel kohal on samuti taastuvenergiaga tegelev ettevõte Enphase Energy, mille peamiseks tegevusalaks on päikeseenergiaseadmete valmistamine.

S&P 500 suurim kukkuja oli Charter Communications. Sel aastal rohkem kui pool oma väärtusest kaotanud interneti ja kaabeltelevisiooni ettevõte on suurenenud konkurentsi tõttu jäänud ilma kümnetest tuhandetest klientidest. Teine suurim kukkuja oli FedEx, mis teatas pettumust valmistanud kvartalitulemused ning langetas selle aasta majandusprognoose. FedExi aktsia reageeris tulemustele 40 aasta suurima kukkumisega.

Esitatud teave põhineb panga hinnangul usaldusväärsetest allikatest saadud infol. See võib ajas muutuda, mistõttu pank ei vastuta antud info kasutamisest tekkivate tagajärgede eest. Käesolevat teavet ei tohiks käsitleda investeerimissoovituse või -nõustamisena ega kutsena osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid.