Avalehele
Merko käive püsis kõrgel vaatamata lepingutemahu langusele

Merko käive püsis kõrgel vaatamata lepingutemahu langusele

Merko esimese kvartali käive langes küll eelmise aastaga võrreldes 4,3%, kuid ületas meie ootusi 9% võrra. Kuna 2018. aastal osaleti hangetel konservatiivsemalt, siis lepingute maht eelmisel aastal kahanes ligi kolmandiku võrra. Seetõttu ootasime ka suuremat langust 2019. aasta esimese kvartali käibes. Merko Ehitussegmendi käive langes vaid 1% 70 miljoni euroni. Põhjuseks suuremad projektid, mida arvasime lõpetatavat neljandas kvartalis, kuid mis jätkusid selle aasta esimeses kvartalis. Kuigi Kinnisvarasegmendi müüdud korterite hulk tõusis 26-lt 34-le (kui välja arvata Kodusadama ühisettevõte), jäi müüdud hulk meie ootustele alla. Ootasime varude suuremat vähenemist.

Me ootame väiksema käibe juures kõrgemat kasumlikkust

Merko ehituslepingute jääk esimese kvartali lõpus oli 190 miljonit eurot, kahanedes aastaga 35% ja kvartaliga 17%. Seetõttu ootame, et ettevõtte 2019. aasta müük eelmise aastaga võrreldes langeb. Kuna ehitussektor Eestis on stabiliseerumas ja kasv Lätis aeglustumas, siis meie hinnangul lubab see ehitusettevõtetel täpsemalt projektide eelarveid planeerida ning seetõttu ootame Merko marginaalide paranemist. Kuna Merko valminud korterite varud on suhteliselt väikesed ja arendused valmivad peamiselt 2020. aastal, siis ootame käesoleval aastal käibelangust ka Kinnisvaraarenduse segmendis.

Kõrgema kasumlikkuse ootuse tõttu tõstame Merko hinnasihti

Kuna me ootame Merko käibelt kõrgemat kasumlikkust, siis tõstame Merko 2019. aasta oodatava kulumieelse ärikasumi EBITDA 21,2 miljoni euroni (eelmine ootus 20,3 miljonit eurot) ja 2020. aasta EBITDA 21.3 miljoni euroni (eelmine ootus 20,7 miljonit eurot). Kõrgema kasumlikkuse tõttu tõstame Merko aktsia hinnasihi 11 euroni (enne 10,5 eurot). Toome ka välja Merko tugeva bilansi ja võimekuse maksta dividende, mille tõttu meie ootustes Merko maksab välja ligi 90% 2019-2021 oodatavast puhaskasumist ehk ligi 75 eurosenti aktsia kohta aastas. Analüüsi väljastamisel kauples Merko aktsia ligi 12-kordse oodatava 2020. aasta hinna/kasumi suhtarvu juures ja oodatavaks dividenditootluseks oli ligi 7,4%. Nende suhtarvude juures oli Merko meie hinnangul alahinnatud ja seetõttu tõstsime Merko investeerimissoovituse Neutraalselt soovituselt Osta soovituseks.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega.

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis avaldati 10.06.2019 kell 14.39, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.

Märksõnad: Aktsiaturg, Ehitussektor, Merko