Avalehele
Merko kasvatas neljandas kvartalis müüdud korterite arvu 31% võrra

Merko kasvatas neljandas kvartalis müüdud korterite arvu 31% võrra

Merko neljanda kvartali tulemused ületasid tugevalt meie ootuseid. Ettevõte müüs kvartaliga rekordilised 361 korterit, mis tähistas 31% kasvu, ning tänu millele segmendi müük ületas meie ootuseid 16 miljoni euro võrra. Ehitusteenuste segmendi müük 53 miljonit eurot jäi samale tasemele 2019. aastaga ning jäi meie ootustele 4% võrra alla. Esmakordselt ületasid Kinnisvara Arenduse segmendi tulud Ehitusteenuste segmendi tulusid.

Hea tulemus kinnisvara arenduses peidab tihedat konkurentsi ehitustegevuses

Kuna müük kõrge marginaaliga arendustegevuses oli rekordiline, siis ettevõtte kulumieelne ärikasum (EBITDA) ületas meie ootuseid 6 miljoni euro võrra. Meie arvutuste järgi teenis Merko neljandas kvartalis ligi 30 000 eurot kulumieelset ärikasumit korteri kohta. Meie hinnangul oli see tulemus kasvavatest kinnisvara hindadest, sisendihindade stabiilsusest, kuid ka olulisest mastaabiefektist, kuna Merko arendusprojektid on keskendunud suurematele objektidele. Ehitusteenuste ärikasumi marginaali langus 8%-lt 3%-le vastas meie ootustele. Tihenev konkurents ja vähene nähtavus sunnib peatöövõtjaid vastu võtma projekte õhukese või isegi negatiivse marginaaliga.

Tõstsime hinnasihi 9,6 eurolt 12 eurole

Kuna teostamata tööde maht kasvas Merkol aastaga 59%, siis ootame, et Merko Ehitusteenuste segmendi müük kasvab 2021. aastal ligi 20%. Kuna aga 2020. aasta esimeses pooles tegi Merko uusarenduste käimalükkamises pausi, siis seetõttu ootame, et Kinnisvara Arenduse segmendi müük langeb käesoleval aastal rohkem kui poole võrra. Pausi tõttu kinnisvaraprojektide valmimises ootame, et Merko 2021. aasta müügikäive langeb 6% võrra 297 miljoni euroni (eelmine ootus 286 miljonit eurot) ning EBITDA 20 miljoni euroni (eelmine ootus 17 miljonit eurot). Kuna tõstsime ka pikaajalist Merko kasumlikkuse väljavaadet ning langetasime omakapitali hinna ootuse kriisieelsele tasemele 12%, siis tõstsime Merko aktsia hinnasihi 9,6 eurolt 12 eurole. Peame Merko turuhinda õiglaseks ning seetõttu säilitasime Neutraalse soovituse.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 23.02.2021 kell 18:07 ning mis avaldati 23.02.2021 kell 18:09. See ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.

Märksõnad: Kinnisvara, Merko