Avalehele
Septembri enimkaubeldud aktsiad

Septembri enimkaubeldud aktsiad

Septembris kaubeldi Swedbanki internetipangas kõige enam aktsiatega sektoritest nagu energeetika, kinnisvara, logistika, pangandus ja tehnoloogia.

Lennufirma JetBlue teatas eelmisel kuul, et prognoosib tugevat nõudlust reisimise järele ka peale suvekuid. Aktsia reageeris sellele tugeva tõusuga.

Hiina elektriautode tootja Xpeng tarnis augustis üle 9500 sõiduki, mis oli 33% rohkem kui eelmine aasta samal ajal. Xpeng on 2022 aasta esimese kaheksa kuuga tarninud 90 000 elektriautot, mis 96% rohkem kui aasta tagasi samal ajal.

Saksamaa valitsus otsustas eelmisel kuul, et süstib elektritootjasse Uniper kaheksa miljardit eurot lisakapitali, mis on üks osa Uniperi riigistamise protsessist. Uniper sattus sel aastal tõsistesse raskustesse,  kuna pidi gaasi müüma klientidele varem kokku lepitud hinnaga, kuid ostma seda sisse mitu korda kõrgema hinna pealt.

Eestlaste loodud Wise teatas eelmisel kuul börsile, et ootab käesolevaks aastaks kahekordset kasvu. Lisaks teatas Wise, et aktiivsete klientide arv on tugevalt kasvanud.

Leedu energiakontsern Ignitis Grupe andis teada, et ostab Läti tuule-ja päikeseenergia arendusfirma, mille kavandatavate projektide planeeritav võimsus on 200 MW.

Leedu reisikorraldusfirma Novaturas teenindas augustis 27 000 klienti, mis on 2,3% rohkem kui eelmine aasta samal ajal. Käive kasvas augustis võrreldes eelmise aasta sama kuuga 17,6%, 18 miljoni euroni.  

Balti aktsiate TOP Swedbanki klientide seas
Välisaktsiate TOP Swedbanki klientide seas

Instrumentide järjestus tugineb möödunud kalendrikuu jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel. Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel.

Märksõnad: Aktsiate top, Rainer Saad