Avalehele
S&P 500 kolmanda kvartali tõusjad ja langejad

S&P 500 kolmanda kvartali tõusjad ja langejad

USA juhtivale aktsiaindeksile S&P 500 oli kolmas kvartal selle aasta halvim, kuna majandusnäitajad on hakanud nõrgenema.

S&P 500 langes kolmandas kvartalis võrreldes teise kvartaliga 3,7%. Üha enam arvavad investorid, et intressimäärad jäävad kõrgeks oodatust pikemas ajaks ning kolmanda kvartali jooksul avaldatud näitajad USA majanduse kohta on olnud tagasihoidlikud.

Tootluse poolest parim sektor oli energia. Maailma ühed juhtivamad toornafta tootjariigid leppisid kokku, et vähendavad pakkumist ja see viis nafta hinna üheksa kuu tippu. Sellest ei jäänud mõjutamata ka naftatootjate aktsiad, mis olid kolmandas kvartalis S&P 500 ühed parima tootlusega.

Silmapaistvam oli panganduskontserni Zions Bancorp aktsia. Esimeses ja teises kvartalis kesist tõusu näidanud aktsia suutis kolmandas kvartalis olla teistest parem, kuna panga netointressimarginaal näitas juunist kuni augustini olulist paranemist.

S&P 500 nõrgim aktsia oli Solaredge Technologies, mille teise kvartali majandustulemused valmistasid analüütikutele ja investoritele pettumuse. Päikesepaneelide firma seisab silmitsi langevate marginaalide ja kõrgemate intressimääradega.

Tootluse poolest halvemuselt teine aktsia oli Insulet. Diabeediravimit tootva ettevõtte aktsia on analüütikute arvates sattunud korrektsiooni, kuna 15-kordse aktsiahinna tõusu juures on käive suurenenud samal ajal ainult viis korda.

Alanud neljas kvartal üllatab sellega, et ajalooliselt on tegu ühe parima kvartaliga S&P 500 ajaloos. Varahaldusfirma BlackRock uurimuse järgi on alates 1957. aastast S&P 500 tõusnud neljandas kvartalis keskmiselt 4%.

Esitatud teave põhineb panga hinnangul usaldusväärsetest allikatest saadud infol. See võib ajas muutuda, mistõttu pank ei vastuta antud info kasutamisest tekkivate tagajärgede eest. Käesolevat teavet ei tohiks käsitleda investeerimissoovituse või -nõustamisena ega kutsena osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Mineviku tootlus ei viita sarnasele tootlusele tulevikus.