Avalehele
Ettevõtte raha Robur fondidesse tehingutasudeta kasvama

Ettevõtte raha Robur fondidesse tehingutasudeta kasvama

Alates eelmise aasta veebruarist on kõigil huvilistel võimalus investeerida Skandinaavia suurima varahaldusettevõtte Swedbank Robur fondidesse. Kokku on Swedbanki klientide valikus 19 erinevat fondi, millel puuduvad tehingutasud. Ainsaks tasuks on, sõltuvalt valitud fondist, haldustasu vahemikus 0,2-1,25%.

Kui Skandinaavias on piirkonna suurima varahalduri Robur nimi laialdaselt tuntud, siis eestlastele tõenäoliselt hoopis vähem. Swedbank Robur asutati 1967. aastal väikese, peamiselt aktsiatega tegeleva fondihaldurina, mis on aastatega kasvanud laia valikut investeerimisvõimalusi pakkuvaks fondivalitsejaks, millel on üle 4 miljoni kliendi ja investeeritud varade maht ulatub üle 170 miljardi euro. Täna haldab 270 töötajaga Robur 90 investeerimisfondi, kattes kõik olulised regioonid, majandussektorid ja varaklassid.

Õiglane ja läbipaistev hinnakiri

Kuigi selles, et panga enda fondidesse saab investeerida ilma tehingutasudeta, ei ole maailmas midagi uut, tähendab Roburi fondide jõudmine Eestisse, et kõigil investeerimishuvilistel on esimest korda soodne ligipääs nii börsil kaubeldavatele indeksfondidele kui ka traditsioonilistele indeksfondidele, mis börsil ei kauple. Samuti on Eestis leitavatest investeerimisfondidest Roburi haldustasud kõige soodsamad.

Aktiivselt juhitud fondide haldustasud on vahemikus 0,7–1,25 protsenti aastas ja passiivselt juhitud Access ja Access Edge fondid sarnanevad tavapärastele indeksfondidele ning nende haldustasud jäävad vahemikku 0,2–0,5 protsenti aastas. Kogu Roburi fondivalikuga saad tutvuda klikkides siia.

Ettevõttena investeerimine lihtsamaks

Selleks, et ettevõtted, saaksid investeerida vahendeid, mida ei ole igapäevaselt äritegevuses vaja, lihtsalt ja soodsalt, on Swedbank teinud mitmeid olulisi samme. Eelmisel aastal avasime investeerimisvõimaluse kolme madala riskitasemega võlakirjafondi ja alates oktoobrist on kõigile ettevõtetele väärtpaberikonto avamine Swedbankis tasuta.

3 põhjust, miks investeerida Swedbankis

Alusta kasvõi 1 euroga, sest tehingud Balti aktsiatega on tasuta; tehingutasud USA ja Euroopa börsidel alates 9,90 eurost; Swedbanki fondidega kauplemine ja nende hoidmine väärtpaberikontol on tasuta. Lisainfot investeerimisega alustamiseks leiad Swedbanki kodulehelt.

Kuna Robur fondid ei ole börsil kaubeldavad, siis juhime eraldi tähelepanu, et ettevõttel ei ole fondidesse investeerimiseks vaja LEI-koodi. See on oluline kokkuhoid kui ettevõte teeb alles esimesi investeeringuid sest Roburi fondidesse investeerimist võib tõeliselt madalate haldustasude ning puuduvate tehingutasude tõttu alustada kasvõi ühe euro kaupa kuus. Investeerimisega alustamine on samuti lihtne – saad seda teha mugavalt internetipangas ja see võtab vaid mõne minuti.

Tugev fookus jätkusuutlikkusel ja vastutustundlikult investeerimisel

Soovides toetada jätkusuutlikku väärtusloomet on jätkusuutlikkus Swedbank Roburi filosoofia keskpunktis juba 1985. aastast. See tähendab, et fondide eesmärk on tagada klientidele pikaajaline tootlus, panustades samal ajal ühiskonna ja keskkonna positiivsesse arengusse.

Swedbank Robur on kõik juhtivad fondid (näiteks Access Edge) ühildanud Pariisi kliimakokkuleppega, mille eesmärk on hoida kliimasoojenemine 1,5°C juures. Selliste fondide investeeringud on täielikult kooskõlas ÜRO rohelise visiooniga.

Lisaks järgivad kõik Roburi fondid rangelt vastutustundlike investeeringute põhimõtteid, millega välistatakse investeeringud ettevõtetesse, mis toodavad fossiilkütuseid (näiteks nafta, kivisüsi ja maagaas), välja arvatud juhul, kui sellistel ettevõtetel on selge ülemineku strateegia ning need on lisatud Swedbank Roburi rohelisse nimekirja. Roburi fondidest on välja jäetud relvade tootmise ja levitamisega seotud ettevõtted ning pornograafia, tubaka ja kanepiga tegelevad ettevõtted.

Kaheksa Roburi fondi on maailma juhtiva investeerimisuuringute ettevõtte Morningstari poolt hinnatud kõrgeima, 5-punktise reitinguga. Lisaks on 25 Roburi fondil 5-punktine reiting Morningstari jätkusuutlikkuse skaalal.

Tutvu fondide prospektide ja põhiteabega aadressil www.swedbank.ee/fondid.

Vaata, mida arvab võimalusest investeerida Roburi fondidesse Eesti üks enim hinnatud finantsblogija Märten Kress ehk Dividend Investor.
Raha indeksfondidesse ilma tehingutasudeta

Pikaajalised aktsiainvesteeringud: ETFid vs Swedbank Robur fondid