Avalehele
Grab2Go pürib First North alternatiivbörsile

Grab2Go pürib First North alternatiivbörsile

Nutikat, mehitamata ja robotiseeritud mugavuspoe ning apteegi tehnoloogiat arendav ettevõte Grab2Go teatas avalikust pakkumisest. 2020. aastal asutatud ettevõtte aktsiad noteeritakse alternatiivbörsil First North. Mis ettevõttega on tegemist ja millised on avaliku pakkumise tingimused?

Ettevõte ütleb, et nende eesmärk on muuta apteekide ning mugavus- ja väikepoodide pidamine lihtsaks ja efektiivseks. Selleks pakub Grab2Go iseseisvalt toimivat, mehitamata ja robotiseeritud poe ja apteegi tehnoloogiat. See võimaldab ühelt poolt tarbijatel osta mugavuspoe- ja apteegikaupu ööpäev läbi, sõltumata kellaajast või nädalapäevast. Teiselt poolt ei eelda see inimtööjõudu sest tellimuse aitab komplekteerida ja kliendile üle anda robot.

Grab2Go on praeguseks disaininud kolme eri tüüpi müügipunkti kontseptsioonid – sisetingimustesse sobiv integreeritav lahendus, välitingimustesse sobiv lahendus ning tavalisest väiksem, ühe müügikohaga lahendus. Ettevõtte riistvaralised lahendused on sobilikud erinevate pakendatud kaupade müügiks. Tulenevalt turunõudlusest ja kaupade omapärast on Grab2Go keskendunud just mugavuspoodidele ja farmaatsia sektorile, mis moodustab osa suuremast esmatarbekaupade turust.

Ettevõtte lahenduse teine pool on hetkel veel arenduses olev asjade interneti põhine pilveplatvorm müügipunktide haldamiseks. Kogu tellimuste käsitlemise äriloogika, toodete kataloog, laoseisud, piirangutega toodete reeglistik (alkohoolsed joogid, tubakas, ravimid), videokõne teenused ning autentimiste, maksete ja muude teenustega seonduv asub Grab2Go pilveplatvormil. Selline lähenemine võimaldab Grab2Go riistvaralise müügiüksusega kiirelt integreerida ka tehisintellektil põhinevaid tehnoloogiaid ning muuta lahendust sel moel järjest nutikamaks.

Swedbank pakub teel alternatiivbörsile ettevõtetele tuge

Kuna väärtpaberite börsil või alternatiivbörsil noteerimiseks tuleb igal ettevõttel ette võtta teekond, millel kohtab hulka tegevusi, mis reeglina on uued ja nõuavad kogemusi, siis kaasavad avalikku noteerimist ettevalmistavad ettevõtted erinevaid nõustajaid. Grab2Go teekonda avalikuks ettevõtteks toetab arveldusteenustega Swedbank.

Tegemist on investorile nähtamatu tööga, mille puhul aitavad Swedbanki finantsinstitutsioonide ja kapitaliturgude üksuse eksperdid ettevõtet tehniliste ja administratiivsete töölõikudega nagu näiteks suhtluses väärtpaberite keskdepositooriumiga ja lepingu sõlmimisel ning väärtpaberitehingute arveldamisel.

Avaliku pakkumise maht 992 000 aktsiat

Avalikult pakutakse kuni 992 000 Grab2Go lihtaktsiat, kuid ettevõttel on õigus suurendada pakkumise aktsiate arvu kuni 1 091 200 aktsiani. Kuna pakutava aktsia hind investorile on 1,21 eurot, millest 0,10 euro on nimiväärtus ja 1,11 eurot on ülekurss, siis pakkumise eeldatav tulu on ligikaudu 1 200 000 eurot. Pakkumise mahu suurendamise korral kuni 1 320 000 eurot.

Grab2Go kavatseb pakkumise tulu kasutada tootearenduseks ja meeskonna kasvatamiseks aga ka tootmis- ja müügivõimekuse tõstmiseks, mille kohta leiate täpsema info klikkides siia.

Kuna Grab2Go plaanid on eelkõige seotud ettevõtte toodete arendamise ja müügimahtude kasvuga, siis ettevõte ise ütleb, et dividendide maksmist järgmise nelja aasta (2023–2026) jooksul ei planeerita.

Avalik pakkumine lõppeb 23. mai kell 16.00

Swedbanki internetipangas saab ettevõtte aktsiaid märkida valides menüüst „Kogumine, Investeerimine“ ja “Korporatiivsed sündmused, Pakkumised“ kuni 6. juuni kella 16.00ni. Enne investeerimisotsuse tegemist tuleks kindlasti läbi lugeda investeerimispakkumise tutvustus ning lisaks võimalustele mõelda ka investeerimisega kaasnevatele riskidele.

Käesolevat teavet ei tohi käsitleda investeerimissoovituse või -nõustamisena ega kutsena osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Esitatud teave põhineb emitendi poolt avaldatud infol. See võib ajas muutuda, mistõttu pank ei vastuta antud info kasutamisest tekkivate tagajärgede eest.

Märksõnad: Grab2Go, Investeerimine, IPO