Avalehele
Jaanuari enimkaubeldud aktsiad

Jaanuari enimkaubeldud aktsiad

Aasta esimest kuud jäävad iseloomustama märksõnad börsilangus, intressimäärade tõus ning närvilisus finantsturgudel.

Kõige enam tehti jaanuaris tehinguid aktsiatega sektoritest nagu tehnoloogia, pangandus, energeetika ja logistika.

Tallink Grupp teatas jaanuari alguses, et neljandas kvartalis veeti kokku 1,12 miljonit reisijat, mida on 142,6 protsenti rohkem kui 2020 samal ajal. Detsembris suurenes reisijate arv võrreldes 2020 aasta sama kuuga 153 protsenti.

Nokia tõstis jaanuari keskpaigas enda selle aasta prognoose ning teatas, et globaalne kiipide puudus ei ole mõjutanud ettevõtet nii halvasti, kui eelnevalt kardeti.

Tesla teatas jaanuari lõpus oodatust parema kvartalitulemuse, kuid tunnistas, et selle aasta tulemusi mõjutavad ilmselt tarneahelaprobleemid.

Föderaalreserv on andnud märku, et plaanib sel aastal intressimäärasid tõsta. Kuna kõrged intressimäärad soosivad pigem väärtus- kui kasvuaktsiaid, toimus jaanuaris müük tehnoloogiaaktsiatega nagu Nio, Nvidia, AMD.

Finnair teatas jaanuaris, et kärbib omikroni tõttu veebruaris 20% lendudest. Finnair andis juba eelmise aasta lõpus teada, et võib sel aastal lendude arvu vähendada.

Jaanuaris Swedbanki internetipangas enim ostetud ja müüdud aktsiad käibe põhjal

Aktsiate top 2022 jaanuar

 

Instrumentide järjestus tugineb möödunud kalendrikuu jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel. Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel.

Märksõnad: Aktsiate top