Avalehele
Jätkame investeerimiskultuuri edendamist ja toome Eesti turule uued investeerimisvõimalused

Jätkame investeerimiskultuuri edendamist ja toome Eesti turule uued investeerimisvõimalused

Tänasest saavad Swedbanki kliendid investeerida 12 investeerimisfondi, mida haldab Swedbank Robur, Rootsi suurim varahaldusettevõte. Lähikuudel suureneb fondide valik veelgi. Huvi investeerimise vastu on Eestis hüppeliselt kasvanud, eelmisel aastal tehti väärtpaberitehinguid varasemast üle viie korra rohkem. Uued võimalused aitavad investeerimist veelgi atraktiivsemaks teha.

Swedbank Robur on üks juhtivatest varahaldusettevõtetest Põhja-Euroopas ja ühtlasi suurim fondihaldur Rootsis. Swedbank Robur teenindab rohkem kui nelja miljonit era ja äriklienti ja juhib hetkel 166 miljardi euro väärtuses investeeringuid.

„Säästmis- ja investeerimisvõimaluste nõudlus on viimaste aastate jooksul väga tugevas kasvus. Seda tõestab Swedbank Eesti klientide poolt eelmisel aastal 10 000 piiri ületanud ja kokkuvõttes kahekordistunud väärtpaberikontode avamiste arv, mis on igasuguse investeerimise eeldus,“ ütles Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla. „Täna avatud fondid annavad äärmiselt soodsa, lihtsa ja keskkonnasõbraliku võimaluse isikliku finantsvara kasvatamiseks.“

Uutesse Roburi fondidesse saab investeerida kasvõi ühe euro kaupa kuus.

Fondidesse investeerimisel on enamlevinud tasud: sisenemistasu, väljumistasu, haldustasu ja väärtpaberikonto kuutasu. Tehingud Swedbank Roburi ja teiste Swedbanki fondidega on sisenemis- ja väljumistasuta ja nende hoidmine oma väärtpaberikontol on kuuhooldustasuta. Ainuke tasu, mida klient maksab on haldustasu. Roburi fondide kogukulumäär (sisaldab kõiki investeerimisega kaasnevaid kulusid) on investori jaoks väga soodne ning algab passiivselt juhitud fondide puhul 0,2 protsendist ning aktiivselt juhitud fondide puhul 0,7 protsendist aastas.

„Swedbank Roburi fondid keskenduvad jätkusuutlikule ja rohelisele investeerimisstrateegiale,“ selgitas Tarmo Ulla. „Näiteks kõigi Access Edge tüüpi fondide strateegia järgib rangelt 2015. aastal Pariisis sõlmitud rahvusvaheliste kliimamuutuste vastu võitlemise kokkuleppeid. Põhjaliku eelanalüüsiga välistatakse fondidest ettevõtted, mis ei vasta jätkusuutlikkuse kriteeriumitele pakkudes nii investorile samaaegselt soliidset pikaajalist tootlust koos võimalusega keskkonnasõbralikult sääste kasvatada.“

Neljal täna Eesti investoritele avanenud fondil on kõrgeim võimalik 5-palline ja viiel fondil 4-palline jätkusuutlikkuse reiting, mida hindab maailma juhtivaid investeerimisuuringuid pakkuv ettevõte Morningstar.

Keskkonnasõbralikesse, läbipaistvatesse ja tugevatesse fondidesse investeerimiseks peab lihtsalt avama esmalt väärtpaberikonto. Varasemalt väärtpaberitesse investeerinud kliendid leiavad Roburi investeerimisfondid Swedbanki internetipanga investeerimistoodete leheküljelt.

Swedbank Robur asutati 1967. aastal väikese peamiselt aktsiatega tegeleva fondihaldurina, mis on aastatega kasvanud laia valikut investeerimisvõimalusi pakkuvaks fondivalitsejaks. Põhja-Euroopa ühe suurima fondivalitsejana haldab Robur 250 töötajaga 89 investeerimisfondi, kattes kõik olulised regioonid, majandussektorid ja varaklassid.

Roburi fondid leiad Swedbanki kodulehelt.