Avalehele
Juuli enimkaubeldud aktsiad

Juuli enimkaubeldud aktsiad


Juulis tehti internetipangas kõige enam tehinguid aktsiatega sektoritest nagu pangandus, energeetika, logistika, ehitus, kaubandus ja tehnoloogia.

Tallinna Sadam teatas eelmisel kuul, et teises kvartalis kasvas reisijate arv võrreldes eelmise aasta sama ajaga rohkem kui 200%. Kaubavood langesid sama ajaga 20%.

Harju elekter teatas, et selle aasta teine kvartal kujunes ettevõttele kasumlikkuse mõttes ajaloo raskeimaks, mida mõjutasid püsivad probleemid tarneahelates. Tootja sai teises kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 3 miljonit eurot kahjumit.

Tallinna Kaubamaja teise kvartali konsolideeritud müügitulu oli 213 miljonit eurot, mida on eelmise aasta sama ajaga võrreldes 2,8% rohkem. Puhaskasumit teenis ettevõte 10,7 miljonit eurot, mida on aasta varasemaga võrreldes 7,7% rohkem.

Reisikorraldaja Novaturase esimese poolaasta käive oli kokku 90 miljonit, mis on pea kolm korda rohkem kui möödunud aastal.

Hiina päritolu elektriautode tootja Nio tarnis juunis 60% rohkem autosid kui eelmine aasta samal kuul. Teise kvartali jooksul kasvasid tarned võrreldes eelmise aasta sama ajaga üle 14%.

USA elektriautode tootja Tesla teise kvartali kasum oli oodatust parem. Aktsiapõhine kasum oli 2,27 dollarit, võrreldes 1,81 dollari suuruse analüütikute keskmise ootusega.

Sõnumiedastusplatvormi Snap aktsia langes pärast teise kvartali tulemuste teatamist lausa kolmandiku võrra, kuna reklaamitulu jäi ootustele alla.

Rootsi võrguseadmete tootja Ericssoni teise kvartali tulemused olid nõrgemad kui analüütikud ootasid.

Juulis enimkaubeldud aktsiad

Instrumentide järjestus tugineb möödunud kalendrikuu jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel. Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel.