Avalehele
Juuli enimkaubeldud aktsiad

Juuli enimkaubeldud aktsiad

Juulis kauplesid kliendid Swedbanki internetipangas enim aktsiatega kaubanduse, panganduse, energeetika, kinnisvara ning tehnoloogia sektoritest.

Tallinna Kaubamaja 2023. aasta teise kvartali müügitulu oli 242,5 miljonit eurot, mis on peaaegu 14% rohkem kui eelmine aasta samal ajal. Teise kvartali puhaskasum suurenes 12,8 miljoni euroni, ületades eelmise aasta tulemust 20,5% võrra.

Enefit Greeni teise kvartali elektritoodang kasvas võrreldes aastataguse sama ajaga 2,2%, samas kui esimeses kvartalis suurenes toodang aastaga 10%. Tulemusi mõjutas negatiivselt enim tuuleenergia toodang.

Ignitis Grupe teatas, et investeerib kolme kuni viie aasta jooksul elektrisõidukite laadimisvõrku 115 miljonit eurot.

Leedu pank Šiauliu Bankas teatas teise kvartali puhaskasumiks 24,1 miljonit eurot, mis on 34% rohkem kui aasta tagasi samal ajal.

Tallinki teise kvartali tegevusmaht vähenes reisijate ja kaubaveo sektoris, kuid sõidukite veomaht pisut kasvas. Põhjuseks laevade prahtimine.

Elektroonikaettevõte Incapi esimese poolaasta käive kasvas 12,7% ja kasum aktsia kohta 26% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Ericsson teatas teise kvartali tulemused, mis olid alla analüütikute ootuste. Ericssoni sõnul on sel aastal telekomifirmad kulutamas vähem uute võrguseadmete soetamisse.

Maksevahendaja Wise tulu kasvas viimases kvartalis 66% võrreldes eelmise aasta sama ajaga intresside tõusu ja kasutajate hulga suurenemise tulemusel.

JPMorgan Chase ületas analüütikute ootuseid eelkõige kõrgete intressimäärade tõttu. Lisaks näitas head kasvu investeerimispanganduse ärisuund.

Instrumentide järjestus tugineb möödunud kalendrikuu jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel. Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel.